Wilt u persoonlijk advies?
Neem contact met ons op!

Home  > Informatie > Over Voigt Travel > Ware Zuiden specialisten 

De specialisten van het Ware Zuiden

Al in de 19e eeuw verscheepte de firma Voigt goederen van Nederland naar Finland. Hieruit is de reisorganisatie Voigt Travel ontstaan. De eerste reizen van Voigt Travel bestonden uit rondreizen met eigen auto, inclusief een passage. Sinds 2005 zijn wij ook reizen naar de eilanden Sardinië en Sicilië gaan ontwikkelen, met eigen auto en uiteraard - zoals u bij Voigt Travel gewend bent - inclusief een passage over de zee. In de loop der jaren zijn wij vele malen op deze prachtige eilanden aanwezig geweest, en hebben wij samen met de lokale leveranciers én de reizigers die u al voor zijn gegaan enkele unieke rondreizen ontwikkeld. Wilt u een unieke vakantie naar het ware Zuiden? Laat u dan adviseren door één van onze Sardinië of Sicilië specialisten!

 

Désirée Peters

Ik ben een 'food freak'. Op mijn reizen zou ik het liefst elk dag deksels van pannen lichten, boodschappen doen op de lokale markt, wijnen proeven en genieten van traditionele gerechten. "De keuken van Sardinië is er een van herders en boeren" stond er in mijn kookbijbel. Op mijn rondreis door Sardinië verwachtte ik dan ook vooral eenvoudige en voedzame eenpansgerechten, al was mij verzekerd dat ik echt zou genieten van mijn halfpension. Daar was geen woord teveel over gezegd. Neem van mij aan dat het inbegrepen diner op de Sardinië rondreizen een geweldige meerwaarde is! In elk hotel of landgoed waar ik verbleef, was ons diner het hoogtepunt van de dag. Bijna overal konden we de hele avond buiten zitten aan sfeervol gedekte tafels en werden we gefêteerd op drie, vier en soms vijf gangen met alleen maar bijzondere en verfijnde gerechten. Vol vuur werd ons verteld wat als eerste te proeven en telkens werd me verzekerd dat er alleen met lokale ingrediënten werd gewerkt. Met weemoed denk ik terug aan de lange, warme en gezellige avonden op het eiland met de ene na de andere culinaire verrassing. Sappig speenvarken (porchetto), geroosterd op geurig hout met wilde kruiden als mirte en munt. Het karakteristieke flinterdunne, platte brood (pane carasau), de overheerlijke schapenkaas en het typisch Sardische bakkershandwerk: zoete lekkernijen met honing, amandelen, marsepein en likeur of pudding.

Wietse Dijkstra

Voor mij stond bijna vast dat er in het zuiden van Europa weinig meer te ontdekken viel. De massa-toerisme zou alle sporen van authenticiteit, cultuur en natuur wel uitgewist hebben. Een onterechte mening bleek jaren geleden toen ik met Voigt Travel het Ware Zuiden mocht bezoeken. De reizen naar het Ware Zuiden zijn echt een aanrader voor nieuwsgierige reizigers! Locaties waar u als reiziger door de gastheer of -dame in de watten wordt gelegd. Met (h)eerlijk voedsel, wijnen, en de beste tips voor bezienswaardigheden en excursies in de buurt. Zoals Arthur, uw gastheer van Quinta da Cancela, die - terecht - trots is op zijn mooie landhuis. Hij houdt bijna niet op met vertellen over zijn tuinen, de historie van de familie-wijngaard en de geschiedenis van de Minho-streek. De excursies die bij de verschillende Landhuizen of Agriturismo's op Sardinië of Sicilië te reserveren zijn laten je verrassen dat de eeuwenoude cultuur niet ver weg is. Persoonlijke tip: mountainbiken in het natuurgebied nabij Aritzo.

 

 

Marloes Meijer

Mijn eerste kennismaking met Sicilië was een ware ontdekkingsreis. Ik verwachtte op Sicilië veelal gebaande paden te vinden, maar dat had ik helemaal verkeerd. Juist die ongebaande paden, met kleine dorpjes in de binnenlanden, zijn nog veelvuldig te vinden op dit prachtige eiland. Voor mij een complete verrassing! Met name de binnenlanden van Sicilië hebben me positief verrast, met middeleeuwse dorpjes waar je heerlijk kunt rondstruinen en een perfecte espresso drinkt op de hoek van de straat. Uiteraard mag een bezoek aan de Etna niet ontbreken tijdens een reis naar Sicilië. Met wat geluk heb je een prachtig uitzicht vanaf de top. Je reist comfortabel per kabelbaan en daarna per fourwheeldrive omhoog. Samen met een gids heb je alle tijd om van het prachtige uitzicht en het maanachtige landschap te genieten. De echte diehards kunnen zelfs nog een stukje hoger, naar de échte top van de Etna! Dit móet wel één van de hoogtepunten zijn tijdens een Sicilië rondreis, letterlijk en figuurlijk! De historische stad Syracusa aan de oostkant van het eiland is een bezoek meer dan waard. Met de vele amfitheaters, architectuur en ruïnes waan je je in een waar openluchttheater. Op de Eolische Eilanden aan de noordkust van Sicilië beklim je op het eiland Vulcano een nog actieve vulkaan of vaar je per draagvleugelboot naar het eiland Lipari. Tip: huur op het eiland Lipari een quad in de haven, per quad ontdek je het hele eiland in een dag!

 

Charlaine Goudriaan

Sardinië is mijns inziens de definitie van vakantiegevoel! Italianen begrijpen als geen ander hoe je optimaal van het leven kunt genieten. Tijdens een reis over Sardinië kunnen cultuur en natuur uitstekend gecombineerd worden met zon en zee. Gedurende een mooie reis kunnen echte Italiaanse gerechten en mooie wijnen uiteraard niet ontbreken. Wij twijfelen er niet over dat u de culinaire hoogstandjes en lekkerste wijnen tijdens uw reis zult vinden! Wat misschien minder makkelijk te vinden is zijn de onontdekte plaatsen die Sardinië zo bijzonder maken. De reizen die wij aanbieden brengen u naar deze mooiste en nog onontdekte plaatsen. Een tocht langs de oostkust is een absolute aanrader. Als u zich in het gebied rondom Baunei bevindt is er een koffie bar die u absoluut niet mag missen. Vanaf de hoofdweg neemt u de afslag naar 'Pedra Longa'. Een prachtige rotskust, azuurblauwe zee en vers gebrande Italiaanse koffie maken dit tot een must see tijdens uw reis. Voor meer informatie en tips voor uw perfecte reis help ik u graag verder!

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze reizen zo goed mogelijk beleeft. Bekijk ons privacybeleid.