Wilt u persoonlijk advies?
Neem contact met ons op!

Home  > SardiniŽ > Acqua & Ambiente > Van dag tot dag 

SardiniŽ Acqua & Ambiente fly & drive

Uw reis van dag tot dag

Dag 1 - benvenuti in Sardinië

U vliegt vanaf Amsterdam naar Olbia, waar u na aankomst meteen de huurauto voor uw vakantie op Sardinië kunt ophalen. Vanaf de luchthaven is het maar een klein stukje rijden naar de Costa Smeralda waar u hartelijk wordt ontvangen in uw hotel aan de baai van Cannigione. Overnachting in Hotel Airone.
Rijafstand Olbia - Baia Sardinia: ca. 65 km | ca. 1 uur

Het heerlijke zwembad bij Hotel Airone

 

Dag 2, 3 en 4 - parelwitte stranden en een azuurblauwe zee

De Costa Smeralda is de favoriete verblijfsplaats van de Europese jetset en u vindt in mondaine badplaatsen als Porto Cervo en Porto Rondo dan ook luxe jachthavens en sjieke winkelstraten. De witte zandstranden en het kristalheldere water doen niet onder voor de stranden op de Cariben en watersportliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Wie tijdens de rondreis wat verder rijdt, ontdekt ook pittoreske vissersplaatsjes en verlaten baaien. Breng een bezoek aan de Maddalena eilandenarchipel en ga een middagje snorkelen of duiken. En heeft u al de beroemde Sardische ‘beer’ gezien? Bezoek de Capo d'Orso en laat ‘t ons weten! Overnachting in Hotel Airone.

Capo d'Orso, ziet u het?

 

Dag 5 - dwars door de binnenlanden

Vandaag verlaat u de mondaine noordkust en toert u dwars door het ruige binnenland naar het nog onontdekte zuiden, de vruchtbaarste streek van Sardinië. U rijdt via de eindeloze weilanden en grillige rotsen naar de oostkust waar de rotsen overgaan in steile kliffen. Dit is het onbekende Sardinië, het domein van de herders en hun kudden. Maak een stop in het Nationaal Park Gennargentu waar steenarenden en moeflons leven. Hotel Costa dei Fiori ligt bijna helemaal op de zuidpunt van het eiland, te midden van wuivende palmbomen en heerlijke stranden met hoge zandduinen. Overnachting in Hotel Costa die Fiori.
Rijafstand Baia Sardinia - Santa Margherita di Pula: ca. 350 km | ca. 4 uur

Moeflons in het nationale park Gennargentu

 

Dag 6 en 7 - het zeldzaam mooie zuiden

Het zuiden van het eiland is de plek waar flamingo’s, aalscholvers en ontelbare reigers ongestoord kunnen broeden in de moerassen en zoutvlakten bij Cagliari. Deze kant van het eiland is ongelooflijk veelzijdig. U kunt er heerlijk wandelen langs eindeloze tarwevelden of genieten van de witte stranden aan de Costa Rei, niet voor niets de “Koningskust" genoemd! Wie genoeg heeft van de natuur trekt het hooggebergte in, waar de ruïnes liggen van het nuraghische fort Su Nuraxi, dat dateert uit de midden-bronstijd. Ook de hoofdstad van Sardinië, de eeuwenoude stad Cagliari, biedt cultuur en vertier. Bezoek zeker de middeleeuwse wijk Castello op de heuveltop en het amfitheater. U overnacht in Hotel Costa dei Fiori.

Het fort van Su Nuraxi

 

Dag 8 - het trotse hart van het eiland

Vandaag rijdt u weer noordwaarts, naar de woeste bergen in het binnenland, een gebied waar de Sardijnen zich van oudsher al terugtrokken in het hooggebergte, om te ontsnappen aan de indringers die van zee kwamen. Dorpen liggen hoog op de rotsen en in de valleien grazen schapen en geiten. U rijdt naar Hotel Su Gologone in Oliena, aan de voet van het Supramonte gebergte. Dit landgoed is deels in en tegen de bergen aan gebouwd en heeft een een hele bijzondere uitstraling, uniek voor dit eiland. Alles ademt hier de trotse sfeer van de Sardijnen, hun traditionele manier van leven, de lokale keuken, smaakvol handwerk en oude tradities. Overnachting in Hotel Su Gologone.
Rijafstand Santa Margherita di Pula - Oliena: ca. 225 km | ca. 3 uur

Het Supramonte bergmassief

 

Dag 9 en 10 - het échte Sardinië

In deze regio zijn vele archeologische vindplaatsen, zoals het wereldberoemde nuraghische dorp Tiscali, verborgen in een enorme bergkloof. De dorpelingen van Orgòsolo zijn trots op hun manier van leven en hun tradities, dat is te zien aan de honderden schilderingen op huizen en rotsen: doordringend en met felle kleuren: het typeert de onafhankelijkheid en de trots van de Sardijnen. Geniet vooral ook van de lokale keuken, met worst en vlees, heerlijk brood en geurige kruiden uit de maquis, zoals rozemarijn en thijm. Als u de rode rotsen van Arbatax gaat bekijken, rijd dan ook langs het stadje Bari Sardo. Slenterend door de schilderachtige straten en stegen ziet u hier en daar de oudere bewoners nog in traditionele klederdracht. Aan de kust kunt u genieten van witte zandstranden tussen hoge kliffen met kristalhelder zeewater. U overnacht in Hotel Su Gologone.

Het prachtige strand van Cala Luna

 

Dag 11 - arrivederci Sardegna

Uw vakantie in Italië zit er helaas op. Vandaag vliegt u weer terug naar Amsterdam. Met een koffer vol lekkernijen, belevenissen en mooie herinneringen

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze reizen zo goed mogelijk beleeft. Bekijk ons privacybeleid.