Wilt u persoonlijk advies?
Neem contact met ons op!

Home  > SardiniŽ > Country & Agriturismo > van dag tot dag 

SardiniŽ Country & Agriturismo eigen auto

Van dag tot dag

Dag 1 - uw vakantie begint thuis al

U trekt de voordeur achter u dicht en de reis kan beginnen! Op uw gemak rijdt u naar Zwitserland. In de buurt van Basel overnacht u in een comfortabel hotel in de bergen, direct aan de route naar de Gotthard.
Rijafstand Utrecht - Egerkingen: ca. 750 km | ca. 7,5 uur

 

Dag 2 - het vasteland verlaten

U heeft alle tijd om te genieten van het uitgebreide en op en top Zwitserse ontbijt, want u hoeft pas laat in de avond aan boord voor de overtocht naar Sardinië. U rijdt de Alpen door naar het noorden van Italië. In de havenstad Livorno scheept u in voor een ontspannende passage over de Middellandse Zee. U betrekt uw hut en kunt het schip nog even verkennen en zien hoe het de haven uitvaart. Overnachting aan boord.
Rijafstand Egerkingen - Livorno: ca. 600 km | ca. 7 uur

Ontspanning op de Middellandse Zee

 

Dag 3 - benvenuti in Sardegna

Terwijl u heerlijk ligt te slapen legt u ongemerkt meer dan 300 km over zee af. Het vasteland is al mijlenver uit uw gedachten als u in de ochtend in de haven van Olbia aankomt. U gaat van boord en rijdt op uw gemak naar Alghero de eerste stop van uw rondreis. Daar, op slechts 10 minuten rijden van deze schitterend gelegen stad, ligt uw accommodatie. Overnachting in Country Hotel Alghero.
Rijafstand Olbia - Alghero : ca. 130 km | ca. 1,5 uur

 

Dag 4 en 5 - het groene hart van Sardinië

De sympathieke stad Bosa heeft een imposante vesting waarvandaan u een prachtig uitzicht heeft op het omringende dal en de rivieroever. Elke dag leggen hier de vissersboten aan. Maar ook het historische centrum van Alghero is als een klein openluchtmuseum. Op het gezellige Piazza Civica vind u het gotische Palazzo d'Albis en u kunt er heerlijk een cappucino of espresso drinken. Breng zeker een bezoekje aan de Duomo, de authentieke nuraghe en sla ook de grot van Neptunus niet over! Oristano is een lieflijk dorp met smalle straten en een levendig centrum, omringd door langgerekte stranden. U overnacht in Country Hotel Alghero.

Het gezellige Bosa

 

Dag 6 - de stille bergwereld

Vandaag rijdt u op uw gemak oostwaarts naar Arcisitzo-Triei in de provincie Ogliastra. De kleine Agriturismo I Mandorli ligt op een kwartiertje rijden van de kust en vlakbij het Nationaal Park Gennargentu, rijk aan natuurschoon en een walhalla voor wandelliefhebbers. Een ideale locatie om de ruige bergen van Sardinië te combineren met een dagje aan een van de ongerepte witte stranden. Overnachting in Agriturismo I Mandorli.

Schapen scheren in de bergen

 

Dag 7 en 8 - ongerepte natuur, pure stranden en oude dorpen

In dit gebied kunt u werkelijk alle kanten op. Het schilderachtige plaatsje Baunei is prachtig gelegen tegen de kalkstenen hellingen en biedt u een heerlijk uitzicht over de oostkust. Voel u heel nietig in de Gola di Gorropu, een van de diepste kloven in Europa, in het Supramonte bergmassief. Ondanks de lange wandeling ernaartoe is lang maar de meer dan 300 m hoge wanden zijn spectaculair om te zien. Ontspanning en verkoeling voor de vermoeide voeten vindt u aan de schitterende, helderwitte zandstranden aan deze kant van het eiland, bijvoorbeeld rondom de Saracenentoren, Torre di Bari. Bij Cala Gonone kunt u de grotten van Bue Marino bezoeken en de prachtige baai van Cala Luna, per boot bereikbaar vanaf de jachthaven. U overnacht in Agriturismo I Mandorli.
Rijafstand Alghero - Lotzorai: ca. 225 km | ca. 3 uur

De schitterende baai Cala Luna

 

Dag 9 - naar de goudkust van Sardinië

U neemt afscheid van I Mandorli en rijdt weer richting het noorden om uit te komen in het hart van de Costa Smeralda, de mondaine kust waar heel de jetset van Europa vakantie viert. U verblijft heerlijk in de luwte, in een lekker rustig hotel, omringd door granieten rotsen. In de nabijgelegen oude stad Arzachena zijn veel van die vervormde granietrotsen te zien. De stad vond zijn oorsprong al in de 3e eeuw voor Christus en heeft een bijzonder aantrekkelijk en levendig centrum waar u absoluut een keer een terrasje moet gaan pikken! Overnachting in Country Hotel Tenuta Pilastru.
Rijafstand Lotzorai - Arzachena: ca. 180 km | ca. 2,5 uur

Tenuta Pilastru

 

Dag 10 en 11 - het échte Sardinië

Het is heerlijk om een paar dagen door te brengen aan de prachtige Costa Smeralda. Geniet hier van het klassieke beeld van Sardinië: prachtige baaien, witte witte zandstranden en een azuurblauwe zee. Het water is hier glashelder en u kunt op veel plaatsen heerlijk zwemmen en snorkelen. Voor liefhebbers van de watersport is de Costa Smeralda 'the place to be'! Maar de streek heeft nog veel meer te bieden. Er zijn pittoreske havensteden en een boottocht naar de de zeven eilanden van de Maddalena archipel is een absolute aanrader. En heeft u al de beroemde Sardische ‘beer’ gezien? Bezoek de Capo d'Orso en laat ‘t ons weten! U overnacht in Country Hotel Tenuta Pilastru.

Capo Caccia

 

Dag 12 - nog een dagje nagenieten

Na het ontbijt heeft u nog alle tijd om van uw laatste dag op het eiland te genieten, want u hoeft pas in de avond in de haven van Olbia zijn. Misschien nog even slenteren door de romantische straten van Porto Cervo en een paar mooie souvenirs kopen? Een aanrader is een laatste lunch in Sardische sfeer in het gemoedelijke restaurant La Petronilla in deze stad. Of sluit uw rondreis af aan het strand. 's Avonds gaat u in de haven van Olbia aan boord gaat voor de overtocht naar het vasteland van Italië, naar Livorno. Overnachting aan boord.

De bijzondere Stella Maris kerk in Porto Cervo
 

Dag 13 - arrivederci Sardegna

Al vroeg bent u weer op het vasteland van Italië, in de haven van Livorno. Vanuit hier rijdt u naar uw stop-over-hotel in Zwitserland.
Rijafstand Livorno - Egerkingen: ca. 600 km | ca. 6 uur

Laatste blik op zee

 

Dag 14 - terug naar huis

Een bijzondere ervaring rijker en vol met herinneringen aan dit bijzondere Italiaanse eiland rijdt u vanuit Zwitserland weer terug naar huis.
Rijafstand Egerkingen  - Utrecht: ca. 750 km | ca. 7 uur

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze reizen zo goed mogelijk beleeft. Bekijk ons privacybeleid.