Wilt u persoonlijk advies?
Neem contact met ons op!

Home  > SardiniŽ > Country & Agriturismo > Van dag tot dag 

SardiniŽ Country & Agriturismo fly & drive

Uw reis van dag tot dag

Dag 1 - benvenuti in Sardegna

U vliegt vanaf Amsterdam naar Olbia, waar u na aankomst meteen de huurauto voor uw Sardinië rondreis kunt ophalen. Vanaf de luchthaven begeeft zich op uw gemak naar Alghero. Op slechts 10 minuten rijden van deze schitterend gelegen stad, ligt uw accommodatie. Overnachting in Country Hotel Alghero.
Rijafstand Olbia - Alghero: ca. 150 km | ca. 1,5 uur
 

De gezellige vestingstad Alghero

 

Dag 2 en 3 - het groene hart van Sardinië

De sympathieke stad Bosa heeft een imposante vesting waarvandaan u een prachtig uitzicht heeft op het omringende dal en de rivieroever. Elke dag leggen hier de vissersboten aan. Maar ook het historische centrum van Alghero is als een klein openluchtmuseum. Op het gezellige Piazza Civica vind u het gotische Palazzo d'Albis en u kunt er heerlijk een cappucino of espresso drinken. Breng zeker een bezoekje aan de Duomo, de authentieke nuraghe en sla ook de grot van Neptunus niet over! Oristano is een lieflijk dorp met smalle straten en een levendig centrum, omringd door langgerekte stranden. U overnacht in Country Hotel Alghero.
 

Het gezellige Bosa

 

Dag 4 - de stille bergwereld

Vandaag rijdt u op uw gemak oostwaarts naar Arcisitzo-Triei in de provincie Ogliastra. De kleine Agriturismo I Mandorli ligt op een kwartiertje rijden van de kust en vlakbij het Nationaal Park Gennargentu, rijk aan natuurschoon en een walhalla voor wandelliefhebbers. Een ideale locatie om de ruige bergen van Sardinië te combineren met een dagje aan een van de ongerepte witte stranden. Overnachting in Agriturismo I Mandorli.
Rijafstand Alghero - Lotzorai: ca. 240 km | ca. 3 uur

Schapen scheren in de bergen

 

Dag 5, 6 en 7 - puur natuur, ongerepte stranden en slaperige stadjes

In dit gebied kunt u werkelijk alle kanten op. Het schilderachtige plaatsje Baunei is prachtig gelegen tegen de kalkstenen hellingen en biedt u een heerlijk uitzicht over de oostkust. Voel u heel nietig in de Gola di Gorropu, een van de diepste kloven in Europa, in het Supramonte bergmassief. Ondanks de lange wandeling ernaartoe is lang maar de meer dan 300 m hoge wanden zijn spectaculair om te zien. Ontspanning en verkoeling voor de vermoeide voeten vindt u aan de schitterende, helderwitte zandstranden aan deze kant van het eiland, bijvoorbeeld rondom de Saracenentoren, Torre di Bari. Bij Cala Gonone kunt u de grotten van Bue Marino bezoeken en de prachtige baai van Cala Luna, per boot bereikbaar vanaf de jachthaven. U overnacht in Agriturismo I Mandorli.

Het Supramonte bergmassief

 

Dag 8 - naar de goudkust van Sardinië

U neemt afscheid van I Mandorli en rijdt weer richting het noorden om uit te komen in het hart van de Costa Smeralda, de mondaine kust waar heel de jetset van Europa vakantie viert. U verblijft heerlijk in de luwte, in een lekker rustig hotel, omringd door granieten rotsen. In de nabijgelegen oude stad Arzachena zijn veel van die vervormde granietrotsen te zien. De stad vond zijn oorsprong al in de 3e eeuw voor Christus en heeft een bijzonder aantrekkelijk en levendig centrum waar u absoluut een keer een terrasje moet gaan pikken! Overnachting in Country Hotel Tenuta Pilastru.
Rijafstand Lotzorai - Arzachena: ca. 180 km | ca. 3 uur

Capo Caccia

 

Dag 9 en 10 - het échte Sardinië

Het is heerlijk om een paar dagen door te brengen aan de prachtige Costa Smeralda. Geniet hier van het klassieke beeld van Sardinië: prachtige baaien, witte witte zandstranden en een azuurblauwe zee. Het water is hier glashelder en u kunt op veel plaatsen heerlijk zwemmen en snorkelen. Voor liefhebbers van de watersport is de Costa Smeralda 'the place to be'! Maar de streek heeft nog veel meer te bieden. Er zijn pittoreske havensteden en een boottocht naar de de zeven eilanden van de Maddalena archipel is een absolute aanrader. En heeft u al de beroemde Sardische ‘beer’ gezien? Bezoek de Capo d'Orso en laat ‘t ons weten! U overnacht in Country Hotel Tenuta Pilastru.

Azuurblauw water

 

Dag 11 - arrivederci Sardegna

Uw Italië vakantie zit er helaas op. Vandaag vliegt u weer terug naar Amsterdam. Uitgerust en met het hoofd vol indrukken en mooie herinneringen.
Rijafstand Arzachena - Olbia: ca. 30 km | ca. 30 min

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze reizen zo goed mogelijk beleeft. Bekijk ons privacybeleid.