Wilt u persoonlijk advies?
Neem contact met ons op!

Home  > SardiniŽ > Gastronomica > Van dag tot dag 

SardiniŽ Gastronomica eigen auto

Uw reis van dag tot dag

Dag 1 - uw vakantie begint thuis al

U trekt de voordeur achter u dicht en de reis kan beginnen! Op uw gemak rijdt u naar Zwitserland. In de buurt van Basel overnacht u in een comfortabel hotel in de bergen, direct aan de route naar de Gotthard.
Rijafstand Utrecht - Egerkingen: ca. 750 km | ca. 7,5 uur

Tussenstop in Zwitserland

 

Dag 2 - het vasteland verlaten

U heeft alle tijd om te genieten van het uitgebreide en op en top Zwitserse ontbijt, want u hoeft pas laat in de avond aan boord voor de overtocht naar Sardinië. U rijdt de Alpen door naar het noorden van Italië. In de havenstad Livorno scheept u in voor een ontspannende passage over de Middellandse Zee. U betrekt uw hut en kunt het schip nog even verkennen en zien hoe het de haven uitvaart. Overnachting aan boord.
Rijafstand Egerkingen - Livorno: ca. 600 km | ca. 7 uur

Overtocht Middellandse Zee

 

Dag 3 - benvenuti in Sardegna

Terwijl u heerlijk ligt te slapen legt u ongemerkt meer dan 300 km over zee af. Het vasteland is al mijlenver uit uw gedachten als u in de ochtend in de haven van Olbia aankomt. U gaat van boord en rijdt op uw gemak naar uw eerste hotel aan de voet van het Supramonte gebergte. De rondreis op Sardinië is begonnen! Het landgoed is deels in en tegen de bergen aan gebouwd en dat geeft het een bijzondere uitstraling, uniek voor dit eiland. Alles ademt hier de sfeer van de trotse Sardijnen, hun traditionele manier van leven, de geurige keuken, smaakvol handwerk en oude tradities. Diner en overnachting in Hotel Su Gologone.
Rijafstand Olbia - Oliena: ca. 120 km | ca. 1,5 uur

Oliena ligt aan de voet van het Supramonte bergmassief

 

Dag 4 en 5 - al uw zintuigen op scherp

Net als het uitgebreide diner is ook het ontbijt hier volop genieten! Bij mooi weer lekker buiten of op het terras, met uitzicht op het zwembad of de bergen rondom u. U kunt hier prachtige wandelingen maken, bijvoorbeeld naar de steeneikenbossen van Monte Novo San Giovanni en de kastanjebossen langs de oude spoorweg bij Belvì. Ontdek de vele archeologische vindplaatsen, zoals het wereldberoemde nuraghische dorp Tiscali, verborgen in een enorme bergkloof. De dorpelingen van Orgosolo zijn trots op hun manier van leven en hun tradities, dat is te zien aan de honderden schilderingen op huizen en rotsen: doordringend en met felle kleuren: het typeert de onafhankelijkheid en de trots van de Sardische bevolking. Als u de rode rotsen van Arbatax gaat bekijken, rijd dan ook langs het stadje Bari Sardo. Slenterend door de schilderachtige straten en stegen ziet u hier en daar de oudere Sardijnen nog in traditionele klederdracht. Geniet vooral ook van het heerlijke eten op het landgoed. 's Ochtends vroeg al wordt hier het varken aan het spit voor het open vuur gezet, zodat het vlees de hele dag langzaam kan garen. Verderop wordt het flinterdunne 'pane carasau' gebakken. Aan tafel passeert alles van de lokale keuken de revue: met worst en vlees, heerlijk brood en geurige kruiden uit de maquis, zoals rozemarijn en thijm. Diner en overnachting in Hotel Su Gologone.

Muurschilderingen in Orgosolo

 

Dag 6 - dwars door het hooggebergte

Vandaag maakt u een adembenemende rit naar de zuidpunt van het eiland. Neem de tijd, u hoeft zich niet te haasten en kunt er rustig de hele dag over doen. U rijdt via de eindeloze weilanden en rotsen naar de oostkust, waar de rotsen overgaan in steile kliffen. Maak een stop in het Nationaal Park Gennargentu waar steenarenden en moeflons leven. Dit is het onbekende Sardinië, het domein van de herders en hun kudden. Hotel Costa dei Fiori ligt pal aan de zuidkust, te midden van wuivende palmbomen en bij de mooiste stranden met hoge zandduinen. Diner en overnachting in Hotel Costa dei Fiori.
Rijafstand Oliena - Santa Margherita di Pula: ca. 235 km | ca. 3 uur

Steenarenden in het nationale park Gennargentu

 

Dag 7 en 8 - het zeldzaam mooie zuiden

Het zuiden van het eiland is de plek waar flamingo’s, aalscholvers en ontelbare reigers ongestoord kunnen broeden. Deze kant van het eiland is ongelooflijk veelzijdig. U kunt er heerlijk wandelen langs eindeloze tarwevelden of genieten van de witte stranden aan de Costa Rei, niet voor niets de “Koningskust”. Wie genoeg heeft van de natuur trekt het hooggebergte in waar de ruïnes liggen van het nuraghische fort Su Nuraxi dat dateert uit de midden-bronstijd. Ook de hoofdstad van Sardinië, de eeuwenoude stad Cagliari, biedt cultuur en vertier. Via de wijk Stampace loopt u omlaag via smalle steegjes naar de wijk Marina. Een levendige havenwijk met smalle straatjes en trattoria's. Hotel Costa dei Fiori staat bekend om haar uitgebreide diners bij kaarslicht op het terras. Reken op minstens drie maar vaak ook vier of vijf gangen met een parade van de heerlijkste gerechten, prachtig opgemaakt en vergezeld van de heerlijkste wijnen. Diner en overnachting in Hotel Costa dei Fiori.

Het zuiden van Sardinië: een paradijs

 

Dag 9 - arriverci zuiden, benvenuto noorden

U neemt afscheid van de weelderige zuidkust en rijdt in één dag helemaal naar de noordkant van het eiland. Hotel Parco degli Ulivi ligt aan de schitterende en mondaine Costa Smeralda. Hier vindt u een bergachtige kustlijn, mooie baaien, een diepblauwe zee en witte zandstranden. Niet voor niets is het de favoriete stek van de Europese jetset! Ook zijn er talloze sporen van prehistorische nederzettingen te zien, zoals Albucciu Nuraghe en de Li Murinecorpolis. Een rondgang langs de Maddalena archipel (zeven eilandjes) is zeker een aanrader! Diner en overnachting in Hotel Parco degli Ulivi.
Rijafstand Santa Margherita di Pula - Arzachena: ca. 340 km | ca. 4 uur

Cala Galoritze

 

Dag 10 en 11- genieten van Gucci, graniet en gastronomie

Omringd door granieten rotsen verblijft u in dit aangename en rustig gelegen hotel. In het oude stadje Arzachena zijn veel vervormde granietrotsen te zien. De stad vond zijn oorsprong al in de 3e eeuw voor Christus en heeft een bijzonder aantrekkelijk en levendig plein. Maar er is nog meer te zien in het noorden, bijvoorbeeld de pittoreske havenstadjes of de zeven eilandjes in de Maddalena archipel. Voor liefhebbers van watersporten is deze Costa dé streek van Sardinië! In de mondaine badplaatsen vindt u winkelstraten met alle bekende topmerken. En heeft u al de beroemde Sardische ‘beer’ gezien? Bezoek de Capo d'Orso en laat het ons weten! U dineert en overnacht in Hotel Parco degli Ulivi.

Uitrusten in Hotel Parco degli Ulivi

 

Dag 12 - arrivederci Sardegna

Na het ontbijt heeft u nog alle tijd om van uw laatste dag op het eiland te genieten. Misschien gaat u nog even Porto Cervo in om nog even rond te wandelen en te genieten van een laatste Sardische maaltijd in het gemoedelijke restaurant La Petronilla. Pas in de avond moet u weer in de haven van Olbia zijn, waar u aan boord gaat voor de terugreis naar Livorno. Overnachting aan boord.

Klaar voor de terugreis

 

Dag 13 - afscheid van de zee

Al vroeg bent u weer op het vasteland van Italië, in de haven van Livorno. Vanuit hier rijdt u naar uw  stop-over-hotel in Zwitserland.
Rijafstand Livorno - Egerkingen: ca. 600 km | ca. 6 uur

 

Dag 14 - terug naar huis

Een bijzondere ervaring rijker en vol met herinneringen aan dit bijzondere Italiaanse eiland rijdt u vanuit Zwitserland weer terug naar huis.
Rijafstand Egerkingen - Utrecht: ca. 750 km | ca. 7 uur

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze reizen zo goed mogelijk beleeft. Bekijk ons privacybeleid.