Wilt u persoonlijk advies?
Neem contact met ons op!

Home  > SardiniŽ > Mare & Montagna > van dag tot dag 

SardiniŽ Mare & Montagna eigen auto

Van dag tot dag

Dag 1 - uw vakantie begint direct vanaf huis

U trekt de voordeur achter u dicht en de reis kan beginnen! Op uw gemak rijdt u naar Zwitserland. In de buurt van Basel overnacht u in een comfortabel hotel in de bergen, direct aan de route naar de Gotthard.
Rijafstand Utrecht - Egerkingen: ca. 750 km | ca. 7,5 uur

Uw stopover hotel in Zwitserland

 

Dag 2 - het vasteland verlaten

U heeft alle tijd om te genieten van het uitgebreide en op en top Zwitserse ontbijt, want u hoeft pas in de avond aan boord voor de overtocht naar Sardinië. U rijdt de Alpen door, langs Milaan naar de havenstad Livorno. Hier scheept u in voor een ontspannende nachtpassage over de Middellandse Zee. U betrekt uw hut of misschien wilt u nog wel even het schip verkennen. Overnachting aan boord.
Rijafstand Egerkingen - Livorno: ca. 600 km | ca. 7 uur

Op weg naar Sardinië!

 

Dag 3 - benvenuti in Sardinië

Terwijl u heerlijk ligt te slapen legt u ongemerkt meer dan 300 km over zee af. Het vasteland is al mijlenver uit uw gedachten als u in de ochtend in de haven van Olbia aankomt. Uw rondreis op Sardinië kan daadwerkelijk beginnen! U gaat van boord en rijdt direct het prachtige groene hart van Sardinië binnen. De hooggelegen, tot hotel omgebouwde villa, heeft een betoverend uitzicht over de daken en smalle steegjes van het slaperig, pastorale plaatsje Bitti. Overnachting in Hotel Villa Su Lithu.
Rijafstand Olbia - Bitti: ca. 95 km | ca. 1,5 uur

Het fraaie berglandschap bij Bitti

 

Dag 4 en 5 - het groene hart van het eiland

U verblijft deze dagen in het hooggelegen, pastorale dorp Bitti. Dit dorp heeft een historisch centrum waar de antieke, traditionele cultuur nog zichtbaar is. Uit hout gesneden decoraties, gietijzeren producten, glaswerk en met hand gemaakte Sardische kostuums zijn hier gemakkelijk te vinden. De directe omgeving van Bitti kenmerkt zich door ruige bergen en steile valleien. In dit fascinerende Sardische achterland kunt u echt schitterende wandelingen maken U treft hier ook veel archeologische vindplaatsen zoals onder andere het nuraghische dorp Tiscali, gelegen in een waar natuurparadijs! Deze verscholen nederzetting werd ongeveer 100 jaar geleden ontdekt en is zeer de moeite waard. Bent u uitgewandeld, dan kunt u nabij Orosei genieten van enkele prachtige stranden, zoals de Cala Liberotto en Cala Ginepro. Overnachting in Hotel Villa Su Lithu.

Het Supramonte gebergte

 

Dag 6 - naar het heuvelachtige oosten

Van het bosrijke binnenland rijdt u naar het rustige en heuvelachtige oosten van Sardinië. Cardedu is een klein plaatsje in de provincie Ogliastra, gelegen op zo'n 12 kilometer afstand van de schilderachtige witte stranden van Tortoli. Overnachting in Hotel Cardedu.
Rijafstand Bitti - Cardedu: ca. 120 km | ca. 2 uur

De mooie baaien van Tortoli

 

Dag 7 en 8 - natuurschoon in Ogliastra

De provincie Ogliastra heeft u veel moois te bieden. De unieke rode rotsen van Arbatax zijn gemakkelijk te bereiken en in combinatie met een wandeling over de havenpromenade is dit een heerlijk dagje uit. Zoekt u liever de rust op dan zijn de eenzame hoogvlakten en het landschap Salto di Quirra een must. Ver weg van de bewoonde wereld voelt u zich een met de tjirpende krekels en slaperige geiten. Pas na een flinke wandeling ziet u in de verte in het dal de boerderijen en komt u weer in de bewoonde wereld. Overnachting in Hotel Cardedu.

Wandelen in Ogliastra

 

Dag 9 - aan de voet van Monte Ferru

Vandaag rijdt u van oost naar west om uit te komen in de rustige kustplaats Santa Caterina di Pittinuri. Hiervandaan heeft u een schitterend uitzicht over de Middellandse Zee. U wordt omringd door de vruchtbare hellingen van de dode vulkaan Monte Ferru met dichtbegroeide en geurige akkers. Overnachting in Hotel La Baja.
Rijafstand Cardedu - Santa Caterina di Pittinuri: ca. 180 km | ca. 2,5 uur

Hotel la Baja in het kustplaatsje Santa Caterina di Pittinuri

 

Dag 10 en 11 - de oude stadscentra van Bosa en Oristano

Nog een tweetal dagen om door te brengen aan de prachtige westkust. Elk jaar komen duizenden flamingo's naar de moerassen in dit gebied om te overwinteren. Ontdek de steden Bosa en Oristano waar de Spanjaarden en Romeinen vele sporen hebben achtergelaten. Geniet van de stranden als Is Arenas of Bosa Marina of maak heerlijke wandelingen door de uitgestrekte natuurreservaten. U overnacht in Hotel La Baja.

Het gezellige Bosa

 

Dag 12 - nog even lekker nagenieten

Na het ontbijt heeft u nog alle tijd om van uw laatste dag op het eiland te genieten. Misschien nog even slenteren door de verzorgde straatjes van Porto Cervo en in ongedwongen sfeer genieten van Sardische gerechten in het gemoedelijke restaurant La Petronilla. Of ga nog een dagje naar het strand. Pas in de avond moet u weer in de haven van Olbia zijn, waar u aan boord gaat voor de terugreis naar Livorno. Overnachting aan boord.

Strand in de buurt van Olbia

 

Dag 13 - arrivederci Sardegna

Al vroeg bent u weer op het vasteland van Italië, in de haven van Livorno. Vanuit hier rijdt u naar uw stop-over-hotel, nabij Basel.
Rijafstand Livorno - Egerkingen: ca. 600 km | ca. 6 uur

Nagenieten op de Middellandse Zee

 

Dag 14 - terug naar huis

Een bijzondere ervaring rijker en vol met herinneringen aan het Sardische leven rijdt u vanuit Zwitserland weer terug naar huis.
Rijafstand Egerkingen - Utrecht: ca. 750 km | ca. 7 uur

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze reizen zo goed mogelijk beleeft. Bekijk ons privacybeleid.