Wilt u persoonlijk advies?
Neem contact met ons op!

Home  > SardiniŽ > Sardegna Naturale > Van dag tot dag 

SardiniŽ Naturale fly & drive

Uw reis van dag tot dag

Dag 1 - benvenuti in Sardegna

U vliegt vanaf Amsterdam naar Olbia, waar u na aankomst meteen uw huurauto kunt ophalen. U stapt in en bent meteen helemaal in vakantiestemming! Vanaf de luchthaven is het niet ver rijden naar het prachtige groene hart van Sardinië. Uw hotel ligt net even boven het slaperige stadje Bitti en vanaf de terrassen heeft u een betoverend uitzicht. Overnachting in Hotel Villa Su Lithu.
Rijafstand Olbia - Bitti: ca. 95 km | ca. 1,5 uur

Hotel Villa Su Lithu

 

Dag 2 en 3 - het ondoordringbare hart van Sardinië

U verblijft deze dagen in het traditionele binnenland. Het landschap is ruig en fascinerend. Van duizenden meters hoge bergen tot diepe waterbronnen, van oerbossen tot watervallen. In dit ruige gebied hebben de veroveraars nooit kunnen doordringen. Het is dan ook een paradijs voor wandelaars en liefhebbers van oude tradities. In Bitti vindt u ateliers en winkeltjes met houtsnijwerk, gietijzeren producten, glaswerk evenals met hand gemaakte Sardische kostuums. Neem vooral de schilderachtige weg met veel bochten naar de 955 m hoge Monte Ortobene. Hier heeft u een grandioos uitzicht op het ondoordringbare berggebied om u heen. U overnacht in Hotel Villa Su Lithu.

Uitzicht vanaf de Monte Ortobene

 

Dag 4 - dwars door het ruige binnenland

Vandaag rijdt u op uw gemak zuidwaarts naar Jerzu in de provincie Ogliastra. Midden in de ongerepte natuur ligt het kleine berghotel Rifugio d'Ogliastra. De stilte is hier oorverdovend en dat maakt de plek een waar toevluchtsoord voor liefhebbers van rust, ruimte en natuur. Toch bent u met een half uur rijden aan de kust en liggen de mooiste stranden van het eiland aan uw voeten. Overnachting in Hotel Rifugio d'Ogliastra.
Rijafstand Bitti - Jerzu: ca. 130 km | ca. 2 uur

Het prachtig gelegen berghotel Rifugio d'Ogliastra

 

Dag 5 en 6 - de stille bergwereld

In dit prachtige berggebied kunt u alle kanten op, zowel te voet als met de auto. Vanaf het hotel starten goed gemarkeerde wandelroutes en in een half uur bent u helemaal alleen, temidden van geurende kruiden en wilde orchideeën. De schilderachtige plaats Baunei ligt bijna 'geplakt' tegen de kalkstenen hellingen en biedt u een heerlijk uitzicht over de oostkust. Als extra hebben wij entreekaarten voor u voor een bezoek aan de Grotta su Marmuri, een van de grootste grotten op Sardinië met twee ondergrondse meren en druipstenen tot wel 12 meter hoog! Wanneer u zuidwaarts rijdt, komt u bij een van de mooiste kustlijnen van het eiland: de Costa Rei. Hier kunt u heerlijk wandelen langs eindeloze witte zandstranden. U overnacht in Hotel Rifugio d'Ogliastra.

Grotta su Marmuri

 

Dag 7 - tussen de granieten rotsen

U verruilt de bergen voor het lager gelegen heuvelland in het noorden van het eiland. Niet ver van de beroemde Costa Smeralda hebben wij een aangenaam hotel voor u gereserveerd, omringd door de zo kenmerkende granieten rotsen in dit gebied. U vindt ze overal, ook in de oude stad Arzachena. De stad vond zijn oorsprong al in de 3e eeuw voor Christus. Trek de wandelschoenen uit want het is tijd om te flaneren: op het levendige centrale plein van de stad is het een komen en gaan van mensen die gezien willen worden. Overnachting in Hotel Li Graniti.
​Rijafstand Jerzu - Baia Sardinia: ca. 215 km | ca. 3 uur

Arzachena vanaf de traptreden van de kerk

 

Dag 8, 9 en 10 - Ontspannen aan de Costa Smeralda

Het groen van de bergen is veranderd in het azuurblauw van de zee: de komende dagen vertoeft u aan de beroemde Costa Smeralda. De kustlijn is bergachtig, met mooie baaien, kristalhelder water en tropisch witte zandstranden. Niet voor niets is dit de favoriete stek van de Europese jetset! Toch zijn ook hier talloze verscholen baaien te vinden en wie een stukje het binnenland inrijdt, ziet sporen van prehistorische nederzettingen, zoals Albucciu Nuraghe en de Li Murinecorpolis. Een rondgang langs de Maddalena archipel is zeker een aanrader als u houdt van varen, zwemmen en snorkelen. U overnacht in Hotel Li Graniti.

Prachtige kustlijn van de Costa Smeralda

 

Dag 11 - Arrivederci Sardegna

Vandaag vliegt u weer terug naar Amsterdam. Heerlijk uitgerust en met de prachtige landschappen van dit zonnige eiland nog op het netvlies.
Rijafstand Baja Sardinia - luchthaven Olbia: ca. 40 km | ca. 40 min

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze reizen zo goed mogelijk beleeft. Bekijk ons privacybeleid.