Wilt u persoonlijk advies?
Neem contact met ons op!

Home  > SardiniŽ > Top Select > Van dag tot dag 

SardiniŽ Top Select eigen auto

Uw reis van dag tot dag

Dag 1 - uw vakantie begint thuis al

U trekt de voordeur achter u dicht en de reis kan beginnen! Op uw gemak rijdt u naar Zwitserland. In de buurt van Basel overnacht u in een comfortabel hotel in de bergen direct aan de route naar de Gotthard.
Rijafstand Utrecht - Egerkingen: ca. 750 km | ca. 7,5 uur

 

Dag 2 - het vasteland verlaten

U heeft alle tijd om te genieten van het uitgebreide en op en top Zwitserse ontbijt, want u hoeft pas laat in de avond aan boord voor de overtocht naar Sardinië. U rijdt de Alpen door naar het noorden van Italië. In de havenstad Livorno scheept u in voor een ontspannende passage over de Middellandse Zee. U betrekt uw hut en kunt het schip nog even verkennen en zien hoe het de haven uitvaart. Overnachting aan boord.
Rijafstand Egerkingen - Livorno: ca. 600 km | ca. 7 uur

Uitzicht aan boord

 

Dag 3 - benvenuti in Sardegna

Terwijl u heerlijk ligt te slapen legt u ongemerkt meer dan 300 km over zee af. Het vasteland is al mijlenver uit uw gedachten als u in de ochtend in de haven van Olbia aankomt. U gaat van boord en rijdt op uw gemak naar uw eerste verblijf tijdens deze rondreis in het zuiden van Sardinië. Overnachting in de palmentuin van Hotel Costa dei Fiori.
Rijafstand Olbia - Santa Margherita di Pula: ca. 300 km | ca. 3,5 uur

Hotel Costa dei Fiori

 

Dag 4, 5 en 6 - een klein paradijs in het zuiden van Sardinië

Het zuiden van het eiland is de plek waar flamingo’s, aalscholvers en ontelbare reigers ongestoord kunnen broeden. Deze kant van het eiland is ongelooflijk veelzijdig. U kunt er heerlijk wandelen langs eindeloze tarwevelden of genieten van de witte stranden aan de Costa Rei, niet voor niets de “Koningskust” genoemd! Wie even een cultuurshot nodig heeft, trekt het hooggebergte in waar de ruïnes liggen van het nuraghische fort Su Nuraxi dat dateert uit de midden-bronstijd. Ook de hoofdstad van Sardinië, de eeuwenoude stad Cagliari, biedt cultuur en vertier. Via de wijk Stampace loopt u omlaag via smalle steegjes naar de Marina, een levendige havenwijk met smalle straatjes en trattoria's. U overnacht in Hotel Costa dei Fiori.

Su Nuraxi

 

Dag 7 - genieten aan de Costa Verde

Van de fraaie en ongerepte zuidkust rijdt u naar de Costa Verde, in het westen van het eiland. U verblijft hier op een klein landgoed even buiten het voormalige mijnstadje Guspini aan de voet van het Arburese gebergte. Overnachting in Hotel Tarthes.Van de fraaie zuidkust rijdt u naar de Costa Verde. U verblijft hier in een klein landgoed even buiten het rustige mijnstadje Guspini aan de voet van het Arburese gebergte. Overnachting in hotel Tarthesh.
Rijafstand Santa Margherita di Pula - Guspini: ca. 100 km | ca. 1,5 uur

Genieten van de rust bij Tarthes hotel

 

Dag 8 - bijzondere bezienswaardigheden

Vanuit uw hotel kunt u alle kanten op. Wat te denken van een tochtje naar het uiterste puntje van het schiereiland Sinis? U vindt hier de ruïnes van Tharros en er zijn vaak groepen flamingo’s te zien. Ook het kleine dorp Buggerru is een bezoek meer dan waard. Voor de totale ontspanning gaat u naar de duinen van Piscinas en het bijzondere strand van Is Arutas dat geen zand kent maar vol ligt met prachtig lichtroze kleine kwartsdeeltjes. U overnacht in Hotel Tarthesh.

Flamingo's op schiereiland Sinis

 

Dag 9 - op stand aan de Costa Smeralda

Vandaag rijdt u verder noordwaarts, naar Hotel Parco degli Ulivi gelegen aan de schitterende en mondaine Costa Smeralda. Hier vindt u een adembenemende kustlijn met bergen, mooie baaien, een diepblauwe zee en witte zandstranden. Er zijn talloze overblijfselen van prehistorische nederzettingen te bezichtigen, zoals Albucciu Nuraghe en de Li Muri necorpolis. Een dagtocht per boot naar de eilanden van de Maddalena archipel is zeker een aanrader! Overnachting in Hotel Parco degli Ulivi.
Rijafstand Guspini - Arzachena: ca. 250 km | ca. 3 uur

Bezoek de Maddalena archipel

 

Dag 10 en 11 - een wonderbaarlijk mooie omgeving

U verblijft in een van de villa's van dit aangename country hotel, in een prachtige tuin met uitzicht op granieten bergtoppen. Bezoek de oude stad Arzachena in het binnenland of de talrijke archeologische vindplaatsen. Op korte rijafstand ligt de 80 kilometer lange Costa Smeralda, een van de mooiste kusten aan de Middellandse Zee. U vindt er pittoreske havenstadjes, mondaine stranden maar ook rustige baaien. Voor liefhebbers van watersporten is de Costa Smeralda dé place to be op Sardinië! U overnacht in Hotel Parco degli Ulivi.

Het historische Arzachena

 

Dag 12 - nog even lekker nagenieten

Na het ontbijt heeft u nog alle tijd om van uw laatste dag op het eiland te genieten. Misschien nog even slenteren door de verzorgde straatjes van Porto Cervo en in ongedwongen sfeer genieten van Sardische gerechten in het gemoedelijke restaurant La Petronilla. Pas in de avond moet u weer in de haven van Olbia zijn, waar u aan boord gaat voor de terugreis naar Livorno. Overnachting aan boord.

Strand rond Olbia

 

Dag 13 - arrivederci Sardegna

Al vroeg bent u weer op het vasteland van Italië, in de haven van Livorno. Vanuit hier rijdt u naar uw stop-over-hotel, nabij Basel.
Rijafstand Livorno - Egerkingen: ca. 600 km | ca. 6 uur

Ontspanning op de Middellandse Zee

 

Dag 14 - terug naar huis

Een bijzondere ervaring rijker en vol met herinneringen aan het goede Sardische leven rijdt u vanuit Zwitserland weer terug naar huis.
Rijafstand Egerkingen - Utrecht: ca. 750 km | ca. 7 uur

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze reizen zo goed mogelijk beleeft. Bekijk ons privacybeleid.