Wilt u persoonlijk advies?
Neem contact met ons op!

Home  > SardiniŽ > Top select > Van dag tot dag 

SardiniŽ Top Select fly & drive

Uw reis van dag tot dag

Dag 1 - benvenuti in Sardegna

U vliegt vanaf Amsterdam naar Olbia, waar u na aankomst meteen uw huurauto kunt ophalen. U stapt in en bent meteen helemaal in vakantiestemming! Vanaf de luchthaven is het niet ver rijden naar uw eerste hotel tijdens deze rondreis, in het noorden van Sardinië. Overnachting in Hotel Parco degli Ulivi.
Rijafstand Olbia - Arzachena: ca. 30 km | ca. 40 min

De ruige kust van Sardinië

 

Dag 2 en 3 - op stand aan de Costa Smeralda

Hotel Parco degli Ulivi ligt op korte afstand van de schitterende Costa Smeralda. Het is niet voor niets dat de jetset in Europa hier in Italië zo graag vakantie houdt! De kustlijn is adembenemend, met idyllische baaien, een azuurblauwe zee en parelwitte zandstranden. Ook zijn er talloze sporen van prehistorische nederzettingen, zoals Albucciu Nuraghe en de Li Muri Necorpolis. Een dagtocht per boot naar La Maddalena, de weergaloos mooie eilandenarchipel voor de kust is is zeker een aanrader! Overnachting in Hotel Parco degli Ulivi.

Li Muri Necroplois

 

Dag 4 - een dwarsdoorsnede van het eiland

Van de Costa Smeralda in het noorden rijdt u nu helemaal naar de zuidpunt van het eiland. Deze streek is nog ongerept en nauwelijks ontdekt door toeristen. U kunt er lekker de hele dag over doen of de autosnelweg nemen en in ca. 3,5 uur het eiland doorkruisen. Hotel Costa dei Fiori ligt prachtig aan zee en wordt omringd door lagunes met flamingo's. De maquis groeit hier overvloedig en er leven veel Sardische herten.
Rijafstand Arzachena - Santa Margherita: ca. 340 km | ca. 4 uur

Costa dei Fiori in vogelvlucht

 

Dag 5, 6 en 7 - een klein paradijs in het zuiden van Sardinië

Het zuiden van het eiland is de plek waar flamingo’s, aalscholvers en ontelbare reigers ongestoord kunnen broeden. Deze kant van het eiland is ongelooflijk veelzijdig. U kunt er heerlijk wandelen langs eindeloze tarwevelden of genieten van de witte stranden aan de Costa Rei, niet voor niets de “Koningskust” genoemd! Wie even een cultuurshot nodig heeft, trekt het hooggebergte in waar de ruïnes liggen van het nuraghische fort Su Nuraxi dat dateert uit de midden-bronstijd. Ook de hoofdstad van Sardinië, de eeuwenoude stad Cagliari, biedt cultuur en vertier. Via de wijk Stampace loopt u omlaag via smalle steegjes naar de Marina, een levendige havenwijk met smalle straatjes en trattoria's. U overnacht in Hotel Costa dei Fiori.

De stadsmuur van Cagliari

 

Dag 8 - genieten aan de Costa Verde

Van de fraaie en ongerepte zuidkust rijdt u naar de Costa Verde, in het westen van het eiland. U verblijft hier op een klein landgoed even buiten het voormalige mijnstadje Guspini aan de voet van het Arburese gebergte. Overnachting in Hotel Tarthesh
Rijafstand Santa Margherita di Pula - Guspini: ca. 100 km | ca. 1,5 uur

Genieten van de rust bij Hotel Tarthesh

 

Dag 9 en 10 - bijzondere bezienswaardigheden

Vanuit uw hotel kunt u alle kanten op. Wat te denken van een tochtje naar het uiterste puntje van het schiereiland Sinis? U vindt hier de ruïnes van Tharros en er zijn vaak groepen flamingo’s te zien. Ook het kleine dorp Buggerru is een bezoek meer dan waard. Voor de totale ontspanning gaat u naar de duinen van Piscinas en het bijzondere strand van Is Arutas dat geen zand kent maar vol ligt met prachtig lichtroze kleine kwartsdeeltjes. U overnacht in Hotel Tarthesh.

Het kwarts van het strand van Is Arutas

 

Dag 11 - arrivederci Sardegna

Vandaag vliegt u weer terug naar Amsterdam. Met een koffer vol lekkernijen, belevenissen en mooie herinneringen uit Sardinië!
Rijafstand Guspini - luchthaven Olbia: ca. 230 km | ca. 2,5 uur

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze reizen zo goed mogelijk beleeft. Bekijk ons privacybeleid.