Wilt u persoonlijk advies?
Neem contact met ons op!

Combinatiereis SiciliŽ en SardiniŽ

Uw reis van dag tot dag

Dag 1 - uw vakantie begint thuis al

U trekt de voordeur achter u dicht en de reis kan beginnen! Op uw gemak rijdt u naar Zwitserland. In de buurt van Basel overnacht u in een comfortabel hotel in de bergen, direct aan de route naar de Gotthard. Overnachting in Egerkingen.
Rijafstand Utrecht - Egerkingen: ca. 750 km | ca. 7 uur
 

Dag 2 - het vasteland verlaten

U heeft alle tijd om te genieten van het uitgebreide en op en top Zwitserse ontbijt, want u hoeft pas laat in de avond aan boord voor de overtocht naar Sicilië. U rijdt de Alpen door naar het noorden van Italië. In de havenstad Genua scheept u in voor een ontspannende passage over de Middellandse Zee. U betrekt uw hut, kunt het schip nog even verkennen en zien hoe het de haven uitvaart. Overnachting aan boord.
Rijafstand Egerkingen - Genua: ca. 440 km | ca. 4,5 uur

Ontspanning op de Middellandse Zee

 

Dag 3 - benvenuti in Sicilia

U brengt een heerlijke dag op zee door. Aan boord zijn enkele bars, een restaurant en een winkeltje maar de mooiste tijd beleeft u aan dek. Terwijl u geniet van de zon en het uitzicht op zee, legt u ongemerkt meer dan 800 km over zee af. Het vasteland is al mijlenver uit uw gedachten als u in de avond in de haven van Palermo aankomt. U gaat van boord en rijdt naar het zuidwesten, richting Sambuca di Sicilia waar tegen middernacht aankomt. Overnachting in Hotel Don Giovanni.
Rijafstand Palermo - Sambuca di Sicilia: ca. 80 km | ca. 1,5 uur

De haven van Palermo

 

Dag 4 en 5 - ontdek de Griekse tempels

U heeft alle gelegenheid om te genieten van het Siciliaanse landleven en de regio van Agrigento te ontdekken. Haal uw kennis van de Klassieken op en bezoek de Valle dei Templi en de tempels in Selinunte. Als u meer voelt voor de levendige dorpspleinen en haventjes, rijd dan naar het schilderachtige Sciacca aan de kust, de middeleeuwse vestingstad Erice. Mis vooral ook Caltabelotta niet: het ligt op een 949 m hoge rots en ken een fantastisch uitzicht. U overnacht in Hotel Don Giovanni.

Het tempelcomplex van Selinunte

 

Dag 6 - dwars door het binnenland

Vandaag rijdt u verder in oostelijke richting. Via een prachtige autoweg begeeft u zich richting Castiglione di Sicilia. Tijdens deze rit komt u langs de stad Enna waar u een van de grootste citadels van Sicilië vindt. Vanaf het Castello heeft u een prachtig uitzicht over de stad en over het dal. Of maak een stop in het historische Piazza Armerina, met de vloermozaïeken in de Romeinse Villa Romana del Casale. Overnachting in Country Hotel Il Borgo.
​Rijafstand Sambuca di Sicilia - Castiglione di Sicilia: ca. 320 km | ca. 4 uur

Vloermozaïeken in Piazza Armerina

 

Dag 7 en dag 8 - onder de rook van de Etna

Wie Sicilië zegt, zegt Etna, want om deze vulkaan kunt u niet heen als u op het eiland bent. Sta vroeg op voor de beklimming van de vulkaan, juist in de ochtend is er nog geen bewolking en is het zicht helder. Het is letterlijk een hoogtepunt op deze rondreis, want met de kabelbaan en een 4WD kunt u helemaal naar de top, op meer dan 3000 m hoogte! Een vreemde sensatie om vanaf deze koude en winderige top uit te kijken op de subtropische kust en de azuurblauwe zee. Ook een bezoek aan Taormina is zeer de moeite waard. Het is de oudste badplaats van Sicilië en behalve genieten van het uitzicht op zee én de Etna kunt u uw hart ophalen in het prachtige historische centrum, bij het Teatro Greco-Romano én op de terrasjes waar u heerlijk kunt eten. U overnacht in Country Hotel Il Borgo.

Maak een indrukwekkende excursie naar de top van de Etna

 

Dag 9 - het échte Sicilië

U laat het Country Hotel Il Borgo en de oostkust achter u om terug te rijden naar de hoofdstad Palermo, waar u een paar dagen geleden aan bent gekomen. Kies voor de prachtige route langs de noordkust van het eiland. Een mooie stop is het prachtige stadje Cefalù. Deze middeleeuwse stad is niet voor niets ontelbare keren het decor geweest voor Italiaanse films! Aan het eind van de middag komt u aan in de Siciliaanse hoofdstad. Overnachting in NH Hotel Palermo.
Rijafstand Castiglione di Sicilia - Palermo: ca. 220 km | ca. 3 uur

Het vissersstadje Cefalù

 

Dag 10 - barok in de metropool Palermo

Palermo is een heerlijke stad en een vakantie op Sicilië is niet compleet zonder een bezoek aan deze metropool. Natuurlijk is er de drukte, de verkeerschaos en de vervallen wijken met lange waslijnen. Ondanks het getoeter lijkt niemand haast te hebben en zitten mensen rustig op een bankje op een van de statige pleinen. U wordt omringd door de mooiste kathedralen, kerken en paleizen. Op de markt prijzen de mannen met luide stem hun waren aan en worden enorme tonijnen in moten gehakt. Bij de opera vindt u de duurste modewinkels maar ook antiek en curiosa op de bazaar. Vergeet u niet om in de namiddag richting de haven van Palermo te rijden om tijdig aan boord te gaan voor de overtocht van Palermo naar Cagliari op Sardinië. Overnachting aan boord.

De kathedraal van Palermo

 

Dag 11 - benvenuti in Sardinië

Vroeg in de ochtend komt u aan in de haven van Cagliari. Ook op Sardinië wordt u omringd door de Middellandse Zee en gaat de geschiedenis duizenden jaren terug maar de sfeer is heel anders dan op Sicilië. Dat merkt u direct als u de bruisende hoofdstad van Sardinië in gaat. Er heerst een gemoedelijke sfeer in deze elegante en opvallend rustige havenstad. Mis de prachtige kathedraal en het stadhuis niet en slenter vooral ook langs de haven waar de vissers de netten boeten. Overnachting in Hotel Cardedu.
Rijafstand Cagliari - Ogliastra: ca. 140 km | ca. 2 uur

De stadsmuur van Cagliari

 

Dag 12 en 13 - het woeste binnenland

Sardinië is eeuwenlang door vele zeevarende volken overheerst. De Sardijnen trokken zich terug in het ondoordringbare binnenland en behielden hun eigen taal, tradities en gebruiken. Ze zijn trots op hun eiland en hun 'herderscultuur' en dat laten ze u graag zien. U verblijft diep in het binnenland, in het ruige Gennargentu gebergte met kronkelende wegen, diepe valleien, steile bergpieken en bijna verlaten bergdorpjes. Overal geuren wilde kruiden en u vindt hier adelaars en gieren en met een beetje geluk spot u een wilde kat of een moeflon. In het zuiden, rondom Bari Sardo zijn veel nuraghe te vinden. U overnacht in Hotel Cardedu

Hotel Cardedu

 

Dag 14 - de mondaine Costa Smeralda

In het noordoosten van Sardinië ligt de Costa Smeralda. Geliefd bij 'the rich and famous' en vandaar de luxe jachthavens en mondaine badplaatsen maar u vindt er ook prachtige baaien, prachtige rotsformaties en een kristalheldere zee. Dit deel van het eiland mag u niet missen! Op uw gemak rijdt u naar uw hotel in het hart van deze kuststreek. U verblijft in een rustiek hotel, midden tussen de granietrotsen, niet ver van het oude stadje Arzachena. Overnachting in Country Hotel Tenuta Pilastru.
Rijafstand Ogliastra - Arzachena: ca. 210 km | ca. 3 uur

Fotogeniek: Cala Goloritzè

 

Dag 15 - parelwitte stranden en een azuurblauwe zee

De Costa Smeralda is de favoriete verblijfsplaats van de Europese jetset. U vindt er dan ook mondaine badplaatsen als Porto Cervo en Porto Rondo met luxe jachthavens en dure winkelstraten. De witte zandstranden en het kristalheldere water doen niet onder voor de stranden op de Cariben en watersportliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Wie wat verder rijdt, ontdekt ook pittoreske vissersplaatsjes en verlaten baaien. Breng een bezoek aan de Maddalena eilandenarchipel en ga een middagje snorkelen of duiken. U overnacht in Country Hotel Tenuta Pilastru.

De Capo d'Orso

 

Dag 16 - arrivederci Sardegna

Na het ontbijt heeft u nog alle tijd om van uw laatste dag op het eiland te genieten. Misschien nog even slenteren door de gezellige straatjes van Porto Cervo en voor de laatste keer genieten van overheerlijke gerechten in restaurant La Petronilla. Massimo en zijn vrouw ontvangen u gastvrij, of u nu een celebrity bent of niet! Pas in de avond hoeft u weer in de haven van Olbia zijn, waar u aan boord gaat voor de terugreis naar Livorno. Overnachting aan boord.
Rijafstand Arzachena - Olbia: ca. 32 km | ca. 30 min

De bijzondere Stella Maris kerk in Porto Cervo

 

Dag 17 - aankomst op het vasteland

Al vroeg komt u aan op het vasteland van Italië, in de haven van Livorno. Vanuit hier rijdt u naar uw stop-over hotel in Zwitserland.
​Rijafstand Livorno - Egerkingen: ca. 600 km | ca. 6 uur

 

Dag 18 - terug naar huis

Een bijzondere ervaring rijker en vol met herinneringen aan het echte eilandgevoel, rijdt u vanuit Zwitserland weer terug naar huis.
Rijafstand Egerkingen - Utrecht: ca. 750 km | ca. 7 uur

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze reizen zo goed mogelijk beleeft. Bekijk ons privacybeleid.