Wilt u persoonlijk advies?
Neem contact met ons op!

Home  > SiciliŽ > Relais di Sicilia > Van dag tot dag 

Relais di Sicilia fly & drive

Uw reis van dag tot dag

Dag 1 - benvenuti in Sicilia

U vliegt vanaf Amsterdam naar Catania waar u na aankomst meteen uw huurauto kunt ophalen. Vanaf de luchthaven reist u naar het noorden, richting Castiglione di Sicilia. Bovenop een heuvel en uitkijkend over het prachtige dal van Alcantara ligt de schitterende Siciliaanse baglio waar u uw intrek neemt. Overnachting in Tenuta Edoné.
Rijafstand Catania - Graniti: ca 60 km | ca. 1 uur

 

Dag 2 en dag 3 - rotskloven en vulkaankraters

De omgeving van Tenuta Edoné wacht erop om ontdekt te worden! Aan de oostkust vindt u, tussen Catania en Messina in, de bijzondere stad Taormina. De stad dankt haar beroemde Teatro Greco-Romano aan de Grieken maar andere veroveraars hebben er nog veel meer moois achtergelaten. Geniet van de levendigheid op de pleinen en in de straten en het geweldige uitzicht: op zee en op de vulkaan de Etna. Trek zeker een dag uit voor een bezoek aan deze nog werkende vulkaan. Met de kabelbaan kunt u naar boven en van daaruit nog verder als u wilt! Geniet u van een magnifiek natuurspektakel wanneer u gebruik maakt van de gratis toegang tot het Parco dell'Alcantara. Overnachtingen in Tenuta Edoné.

De Alcantara kloof

 

Dag 4 - naar het nog onontdekte westen

Vandaag rijdt u helemaal naar de westkant van het eiland. Kies zelf of u de mooie kustweg neemt met een tussenstop in het romantische vissersplaatsje Cefalù of dat u dwars door het bergachtige binnenland rijdt en een stop maakt in Enna, nog zo'n parel op dit vulkaaneiland. Al van verre ziet u de stad liggen, als een arendsnest genesteld bovenop de heuvel. Vanaf het Castello heeft u een prachtig uitzicht over de stad en over het dal. U wordt hartelijk verwelkomd in Baglio di Pianetto, niet ver van de hoofdstad Palermo. Overnachting in Baglio di Pianetto.
Rijafstand Graniti - Santa Cristina Gela: ca. 275 km | ca. 3 uur

 

Dag 5 en 6 - zalige rust in de baglio en de hectiek van Palermo

Er is ongelooflijk veel te zien op dit rijke eiland maar zorg ervoor dat u ook volop geniet van de stilte op het landgoed en de sfeervolle ambiance van uw verblijf. Een vakantie op Sicilië is in elk geval niet compleet zonder een bezoek aan de hoofdstad Palermo. U kunt echt niet alle barok en kunstschatten in één dag zien maar als u van te voren een planning maakt, komt u een heel eind. Als u echt een tempelliefhebber bent, rijd dan naar Agrigento rijden en breng een bezoek aan de beroemde Valle dei Templi. U overnacht in Baglio di Pianetto.

Kunstschatten van Palermo

 

Dag 7 - klassieke tempels en gouden zandstranden

Vandaag reist u nog verder het ongerepte westen in. Uw relais ligt in de kustplaats Nubia, niet ver van de levendige stad Trapani. Bezoek zeker de mooie tempel van Segesta of ga lekker een dagje zonnebaden op de een van de mooie zandstranden van San Vito lo Capo. Overnachting in Relais Antiche Saline.
Rijafstand Santa Cristina Gela - Nubia: ca. 110 km | ca. 2 uur

 

Dag 8 en 9 – dit is het échte Sicilië

U heeft volop de tijd om dit noordwestelijk deel van het eiland te verkennen en dat mag ook wel, want er is ontzettend veel te zien hier! Gelukkig komt u op de terugreis ook nog aan deze kant van het eiland. Vlakbij uw hotel ligt de prachtige tempel van Segesta, een eerste indrukwekkende kennismaking met de overblijfselen van de Klassieke Oudheid op Sicilië. In Trapani en omgeving kunt u ook allerlei moois gaan zien. Wat te denken van het prachtige middeleeuwse stadje Erice? Hooggelegen is dit een van de oudste steden op Sicilië. Het is alsof de tijd er is stil blijven staan als door de prachtig geplaveide steegjes wandelt. Ook het schilderachtige vissersplaatsje Scopello is de moeite waard. Het ligt aan de rand van het natuurpark Zingaro waar u heerlijk kunt wandelen maar ook lekker kunt zonnebaden op een van de heerlijke strandjes. U overnacht in Relais Antiche Saline.

Het middeleeuwse stadje Erice

 

Dag 10 - de metropool Catania

Vandaag rijdt u voor uw laatste overnachting het hele eiland over, van het noordwesten naar Catania, in het oosten van Sicilië. Deze stad bruist van het leven en u heeft zeker nog wel even de tijd om hier deel van uit te maken: eet verse vis in Trattoria La Paglia aan de vismarkt en proef van traditionele gerechten in een van de vele restaurants. Slenter over de piazza's en maak een wandeling over de barokke boulevard voordat u morgen weer naar huis terugkeert. Overnachting in Hotel Parco degli Aragonesi.
​Rijafstand Nubia - Catania: ca. 330 km | ca. 4 uur

 

Dag 11 - arrivederci Sicilia

Vandaag keert u weer huiswaarts, met een koffer vol mooie herinneringen, van Catania terug naar Amsterdam.
​Rijafstand Calatafimi - luchthaven Catania: ca. 8 km | ca. 5 minuten

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze reizen zo goed mogelijk beleeft. Bekijk ons privacybeleid.