Wilt u persoonlijk advies?
Neem contact met ons op!

Home  > SiciliŽ > Rondreis Sicilia Agriturismo > van dag tot dag 

Sicilia Agriturismo eigen auto

Uw reis van dag tot dag

Dag 1 - uw vakantie begint thuis al

U trekt de voordeur achter u dicht en de reis kan beginnen! Op uw gemak rijdt u naar Zwitserland. In de buurt van Basel overnacht u in een comfortabel hotel in de bergen, direct aan de route naar de Gotthard.
Rijafstand Utrecht - Egerkingen: ca. 750 km | ca. 7,5 uur

 

Dag 2 - het vasteland verlaten

U heeft alle tijd om te genieten van het uitgebreide en op en top Zwitserse ontbijt, want u hoeft pas in de avond aan boord voor de overtocht naar Sicilië. U rijdt de Alpen door naar het noorden van Italië. In de havenstad Genua scheept u in voor een ontspannende passage over de Middellandse Zee. U betrekt uw hut en kunt het schip nog even verkennen en zien hoe het de haven uitvaart. Overnachting aan boord.
Rijafstand Egerkingen - Genua: ca. 440 km | ca. 5,5 uur

 

Dag 3 - benvenuti in Sicilia

U brengt een heerlijke dag op zee door. Aan boord zijn enkele bars, een restaurant en een winkeltje maar de mooiste tijd beleeft u aan dek. Terwijl u geniet van de zon en het uitzicht op zee, legt u ongemerkt meer dan 800 km over zee af. Het vasteland is al mijlenver uit uw gedachten als u in de avond in de haven van Palermo aankomt. U gaat van boord en rijdt naar Valderice, aan de westkust van het eiland. Overnachting in Country Hotel Baglio Santacroce.
Rijafstand Palermo - Valderice: ca. 95 km | ca. 1,5

Palermo

 

Dag 4 en 5 - het ongerepte westen

De kans is groot dat u tijd te kort komt om te genieten van al het moois dat deze streek te bieden heeft. Wie houdt van de natuur bezoekt het Riserva dello Zingaro, een walhalla voor vogelliefhebbers. Vanaf het schilderachtige vissersplaatsje Scopello is er een prachtige route naar Punta di Capreria. Het witte strand bij San Vito Lo Capo is geliefd bij de Sicilianen en heeft een hele gemoedelijke sfeer. In de ruige valleien in het binnenland vindt u middeleeuwse vestingsteden hoog op de rotsen. Het romantische Trapani kent witte vissershuizen, barokke paleizen en fraaie kerken. Aan de kust vindt u karakteristieke windmolens en zoutbergen met terracotta pannen. Hier wordt het delicate zeezout van Trapani gewonnen. U overnacht in Country Hotel Baglio Santacroce.  

Vergezicht vanaf Baglio Santacroce

 

Dag 6 - de stad als kunstwerk

U vervolgt uw ontdekkingsreis naar het zuidwesten van Sicilië, via de indrukwekkende ruïnes van Mozia en Segesta. Stopt u onderweg bij de ruïnes van de oude stad Gibellina. Het werd in 1968 totaal verwoest door een zware aardbeving.  De stad werd zo'n 20 km verderop opnieuw opgebouwd. De verwoeste stad is door de beeldhouwer Butti verwerkt tot een enorm landschapskunstwerk. Net buiten Castelvetrano, een levendige stad met mooie kerken en fonteinen, ligt Case di Latomie. Op dit charmante landgoed, omringd door olijfgaarden en sinaasappelbomen, wordt al sinds de 17e eeuw de heerlijkste olijfolie geperst. De gastheer leidt u vol trots rond en vertelt u er graag alles over. Overnachting in Agriturismo Case di Latomie.
Rijafstand Valderice - Castelvetrano: ca. 90 km | ca. 1 uur

De 'Valle dei Templi' in Agrigento

 

Dag 7 en 8 - wijnvelden en tempelvalleien

U wordt omringd door bijzonder natuurschoon. In het westen liggen de uitgestrekte wijnvelden waar de beroemde Marsala dessertwijn vandaan komt. Er zijn tal van wijnhuizen waar u kunt proeven. Zuidelijker gelegen vindt u het archeologische park van Selinunte, een oude Griekse stad van rond 630 v. Chr. Er zijn resten gevonden van vijf grote Dorische tempels en het park is zo groot dat u er een hele dag kunt doorbrengen. Iets zuidelijker vindt u een van de oudste dorpjes van het eiland, Caltabellotta. Het ligt hoog bovenop de rotsen en via de stenen straatjes slingert u zich een weg omhoog naar de kathedraal en de overblijfselen van het kasteel. U overnacht in Agriturismo Case di Latomie.

Selinunte

 

Dag 9 - dwars door de binnenlanden

Via de kust rijdt u naar Agrigento met de indrukwekkende Tempelvallei met overblijfselen van een Grieks-Romeins tempelcomplex en het huis van Luigi Pirandello. Het hooggelegen Agrigento is zeer de moeite waard en een prima plek om lekker te gaan eten voordat u het ruige en rotsachtige binnenland in rijdt met forten en kastelen. De Agriturismo Tenuta di Roccadia is als een groene oase, omringd door een enorme bloeiende tuin met uitzicht op de hoge toppen van de Etna. De kans is groot dat er een rookpluim uit de krater komt! Overnachting in Agriturismo Tenuta di Roccadia.
Rijafstand Castelvetrano - Carlentini: ca. 250 km | ca. 4 uur

Uitzicht op de Etna vanaf uw accommodatie Tenuta di Roccadia

 

Dag 10 en 11 - het échte Sicilië

Besteed in elk geval een dag aan de Etna en sta vroeg op voor de beklimming van de vulkaan, juist in de ochtend is er nog geen bewolking en is het zicht helder. Het is letterlijk het hoogtepunt van deze rondreis, want met de kabelbaan en een 4WD kunt u helemaal naar de top! In Lentini vindt u het Archeologisch Museum dat behoort tot de beste van deze streek. Ook een dagtrip naar Siracusa is een aanrader: nergens vindt u zoveel kunst- en cultuurschatten uit de meest uiteenlopende tijdperken als hier. In het Griekse Theater worden 's zomers nog altijd klassieke stukken opgevoerd. Laat u zich bij Trattoria La Foglia verwennen met de lekkerste Mediterrane hapjes. U overnacht in Agriturismo Tenuta di Roccadia.

De Etna beklimmen

 

Dag 12 - arrivederci Sicilia

Na het ontbijt heeft u nog alle tijd om van uw laatste dag op het eiland te genieten. Bezoek de oude Griekse haven van Segesta, Castellammare del Golfo met de schilderachtige wijk Castri di la Terra of breng een bezoek aan de hoofdstad, Palermo. Pas in de avond moet u weer in de haven zijn, waar u aan boord gaat voor de terugreis naar Genua. Overnachting aan boord.
Rijafstand Carlentini - Palermo: ca. 230 km | ca. 2,5 uur

 

Dag 13 - nagenieten op zee

De hele dag bent u aan boord. Alle tijd om nog even extra bij te bruinen en alle indrukken van de afgelopen weken de revue te laten passeren. In de avond komt u aan in de havenstad Genua. Vanuit hier rijdt u naar uw  stop-over-hotel net even ten zuiden van Milaan.
Rijafstand Genua - Binasco: ca. 130 km | ca. 1,5 uur

Op de terugweg
 

Dag 14 - terug naar huis

Een bijzondere ervaring rijker en vol met herinneringen aan het goede Siciliaanse leven rijdt u vanuit Noord-Italië weer terug naar huis.
Rijafstand Binasco - Utrecht: ca. 1.000 km | ca. 10 uur

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze reizen zo goed mogelijk beleeft. Bekijk ons privacybeleid.