Wilt u persoonlijk advies?
Neem contact met ons op!

Home  > SiciliŽ > Rondreis Sicilia Gastronomica > Van dag tot dag 

Sicilia Gastronomica eigen auto

Van dag tot dag

Dag 1 - uw vakantie begint thuis al

U trekt de voordeur achter u dicht en de reis kan beginnen! Op uw gemak rijdt u naar Zwitserland. In de buurt van Basel overnacht u in een comfortabel hotel in de bergen, direct aan de route naar de Gotthard.
Rijafstand Utrecht - Egerkingen: ca. 750 km | ca. 7,5 uur

 

Dag 2 - het vasteland verlaten

U heeft alle tijd om te genieten van het uitgebreide en op en top Zwitserse ontbijt, want u hoeft pas laat in de avond aan boord voor de overtocht naar Sicilië. U rijdt de Alpen door naar het noorden van Italië. In de havenstad Genua scheept u in voor een ontspannende passage over de Middellandse Zee. U betrekt uw hut en kunt het schip nog even verkennen en zien hoe het de haven uitvaart. Overnachting aan boord.
Rijafstand Egerkingen - Genua: ca. 440 km | ca. 5,5 uur

Relaxen aan boord

 

Dag 3 - benvenuti in Sicilia

U brengt een heerlijke dag op zee door. Aan boord zijn enkele bars, een restaurant en een winkeltje maar de mooiste tijd beleeft u aan dek. Terwijl u geniet van de zon en het uitzicht op zee, legt u ongemerkt meer dan 800 km over zee af. Het vasteland is al mijlenver uit uw gedachten als u in de avond in de haven van Palermo aankomt. U heeft alle tijd om op uw gemak naar Santa Cristina Gela te rijden, ten zuiden van de hoofdstad Palermo. Wederom een prachtige rit waarbij u vooral geen haast moet maken en zo nu en dan even kan stoppen om van het uitzicht te genieten. Overnachting in Baglio di Pianetto.
​Rijafstand Palermo - Santa Cristina Gela: ca. 22 km | ca. 0,5 uur

 

Dag 4 en 5 - nabij barokstad Palermo

Er is ongelooflijk veel te zien op dit rijke eiland, maar zorg ervoor dat u ook volop geniet van de stilte op het landgoed en de sfeervolle ambiance van uw verblijf. Een vakantie op Sicilië is in elk geval niet compleet zonder een bezoek aan de hoofdstad Palermo. U kunt echt niet alle barok en kunstschatten in één dag zien maar als u van te voren een planning maakt, komt u een heel eind. U overnacht in Baglio di Pianetto.

De Kathedraal van Palermo

 

Dag 6 - dwars door het binnenland

U neemt afscheid van Baglio di Pianetto en rijdt dwars door het binnenland richting het zuidoosten. Als u nog niet in Piazza Armerina bent geweest dan is dit uw kans! De Villa del Casale in Piazza Armerina is een Romeinse villa die pas in 1929 werd opgegraven. Ze is vooral bekend vanwege de vele zeer goed bewaard gebleven vloermozaïeken met onder andere jachttaferelen, goden- en heldensagen en de zogenaamde bikinimeisjes. In totaal bedekken de mozaïeken, die voornamelijk gemaakt zijn door Noord-Afrikanen, 3.500 m2!  Overnachting in hotel Torre Dantona.
​Rijafstand Santa Cristina Gela - Marina di Monica : ca. 339 km | ca. 4 uur


De prachtige mozaïken van Casale del Romana


Dag 7 en dag 8 - baroksteden en natuurreservaten

Het charmante hotel Torre Dantona ligt in de heuvels bij Pozzallo, in de Val di Noto, aan de kust tussen Modica en Agrigento, op zo'n 5 minuten rijden van het strand. Niet ver van uw elegante accommodatie ligt de barokstad Noto, deze hoort op de Unesco Werelderfgoedlijst en dat is niet voor niets: u waant zich bijna in een filmdecor tussen al die barokke kloosters, paleizen en kerken! Ook in de steden Ragusa en Modica vindt u mooie pleinen, oude gebouwen en sfeervolle straatjes. Tegen zonsondergang kun je in deze plaatsen heerlijk genieten op een terrasje of in een restaurant. Dankzij de zeewind is het er 's avonds vaak aangenaam koel. Maar er is ook veel natuurschoon. Ten eerste zijn er de mooie zandstranden in de omgeving maar op warme dagen kunt u ook een rivierduik nemen in de Cava Grande bij Cassibili. Op de rotsen laat u zich opdrogen in de zon. In het Riserva Naturale di Vendicari is een groot natuurreservaat met zoutwatermoerassen met flamingo's, zilverreigers en zeldzame planten. Dit is weer een heel andere kant van Sicilië! Overnachting in Hotel Torre Dantona.


De barokstad Noto

 

Dag 9 - de beroemde wijnstreek Marsala

U rijdt naar een heerlijke wijnhoeve in deze wijnstreek, ongeveer 25 km van de door de Arabieren gestichtte stad Marsala. Hiervandaan komt de wereldberoemde dessertwijn die overings van oorsprong niet Arabisch is. Een paar kilometer voor de westkust van Sicilie ziet u de Egadische Eilanden liggen. Vanaf Trapani kunt u via een goede bootverbinding meerdere keren per dag de overtochten naar Favignana, Lévanzo en Maréttimo maken. Vooral op Favignana kunt u leuke fietstochten maken. Ook een aanrader is een dagje ronddwalen door de Middeleeuwse straatjes in het hooggelegen stadje Erice. Vanaf hier heeft u een overweldigend uitzicht op de Egadische eilanden.
​Rijafstand Marina di Monica - Marsala : ca. 286 km | ca. 4 uur

De Egadische Eilanden voor de kust van Trapani

 

Dag 10 en 11 - het ongerepte westen

U heeft volop de tijd om dit noordwestelijk deel van het eiland te verkennen en dat mag ook wel, want er is ontzettend veel te zien hier! Gelukkig komt u op de terugreis ook nog aan deze kant van het eiland. In Trapani en omgeving kunt u ook allerlei moois gaan zien. Wat te denken van het prachtige middeleeuwse stadje Erice? Hooggelegen is dit een van de oudste steden op Sicilië. Het is alsof de tijd er is stil blijven staan als door de prachtig geplaveide steegjes wandelt. Ook het schilderachtige vissersplaatsje Scopello is de moeite waard. Het ligt aan de rand van het natuurpark Zingaro waar u heerlijk kunt wandelen maar ook lekker kunt zonnebaden op een van de heerlijke strandjes.


Het schilderachtige Scopello

 

Dag 12 - arrivederci Sicilia

Na het ontbijt heeft u nog alle tijd om van uw laatste dag op het eiland te genieten. Bezoek het pittoreske havenstadje Castellammare del Golfo met zijn 14e eeuwse, door de Spanjaarden gebouwde kasteel. Pas in de avond hoeft u weer in de haven van Palermo te zijn, waar u aan boord gaat voor de terugreis naar Genua. Overnachting aan boord.
​Rijafstand Marsala - haven Palermo: ca. 125 km | ca. 1,5 uur

Castellammare del Golfo

 

Dag 13 - nagenieten op zee

De hele dag bent u aan boord. Alle tijd om nog even extra bij te bruinen en alle indrukken van de afgelopen weken de revue te laten passeren. In de avond komt u aan in de havenstad Genua. Vanuit hier rijdt u naar uw stop-over-hotel, net even ten zuiden van Milaan.
Rijafstand Genua - Binasco: ca. 130 km | ca. 1,5 uur

Terug naar het vaste land

 

Dag 14 - terug naar huis

Een bijzondere ervaring rijker en vol met herinneringen aan het goede Siciliaanse leven rijdt u vanuit Noord-Italië weer terug naar huis.
Rijafstand Binasco - Utrecht: ca. 1000 km | ca. 10 uur

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze reizen zo goed mogelijk beleeft. Bekijk ons privacybeleid.