Wilt u persoonlijk advies?
Neem contact met ons op!

Home  > SiciliŽ > Rondreis Sicilia Panoramica > van dag tot dag 

Sicilia Panoramica eigen auto

Uw reis van dag tot dag

Dag 1 - uw vakantie begint thuis al

U trekt de voordeur achter u dicht en de reis kan beginnen! Op uw gemak rijdt u naar Zwitserland. In de buurt van Basel overnacht u in een comfortabel hotel in de bergen, direct aan de route naar de Gotthard.
Rijafstand Utrecht - Egerkingen: ca. 750 km | ca. 7,5 uur

 

Dag 2 - het vasteland verlaten

U heeft alle tijd om te genieten van het uitgebreide en op en top Zwitserse ontbijt, want u hoeft pas laat in de avond aan boord voor de overtocht naar Sicilië. U rijdt de Alpen door naar het noorden van Italië. In de havenstad Genua scheept u in voor een ontspannende passage over de Middellandse Zee. U betrekt uw hut en kunt het schip nog even verkennen en zien hoe het de haven uitvaart. Overnachting aan boord.
Rijafstand Egerkingen - Genua: ca. 440 km | ca. 5,5 uur


Genieten aan boord
 

Dag 3 - benvenuti in Sicilië

U brengt een heerlijke dag op zee door. Aan boord zijn enkele bars, een restaurant en een winkeltje maar de mooiste tijd beleeft u aan dek. Terwijl u geniet van de zon en het uitzicht op zee, legt u ongemerkt meer dan 800 km over zee af. Het vasteland is al mijlenver uit uw gedachten als u in de avond in de haven van Palermo aankomt. U gaat van boord en rijdt naar de zuidwestkust van het eiland, naar Marinella di Selinunte. Overnachting in Hotel Selinunte.
Rijafstand Palermo - Marinella di Selinunte: ca. 100 km | ca. 1,5  uur

Palermo

 

Dag 4 en 5 - omringd door zon, zee en de Klassieken

Na het ontbijt heeft u alle tijd om de omgeving te verkennen. Marinella di Selinunte is een kleine vissersplaats en elke ochtend wordt hier verse vis geveild. De uitgestrekte zandstranden nodigen uit tot heerlijk zonnebaden. U krijgt entreekaarten voor het archeologische park van Selinunte, een oude Griekse stad van rond 630 v. Chr. Er zijn resten gevonden van vijf grote Dorische tempels en het park is zo groot dat u er een hele dag kunt doorbrengen. Wat u zeker ook niet mag missen is de Tempelvallei, bij Agrigento, met overblijfselen van een Grieks-Romeins tempelcomplex en het huis van Luigi Pirandello. Iets zuidelijker vindt u een van de oudste dorpjes van het eiland, Caltabellotta. Het ligt hoog bovenop de rotsen en via de stenen straatjes slingert u zich een weg omhoog naar de kathedraal en de overblijfselen van het kasteel. U overnacht in Hotel Selinunte.

Het tempelcomplex in Selinunte, een mooie extra!

 

Dag 6 - dwars door de binnenlanden

Vandaag toert u dwars door het magnifieke binnenland van Sicilië naar uw hotel aan de noordwestkust van het eiland. Alles is prachtig groen, de heuvels zijn glooiend en hier en daar steekt een kudde schapen over. Een stop bij Piazza Armerina is zeer de moeite waard vanwege de beroemde Villa Romana del Casale uit de vierde eeuw. De prachtig bewaard gebleven Romeinse mozaïeken met levendige taferelen uit de mythologie en het dagelijks leven zijn betoverend mooi. Uw route eindigt in Gioiosa Marea, een kleine badplaats aan de Tyrrheense kust, omringd door fruit- en citrusgaarden. Uw hotel kijkt uit over zee met in de verte de Aeolische eilanden. Overnachting in Hotel Avalon Sikani.
Rijafstand Marinella di Selinunte - Gioiosa Marea: ca. 333 km | ca. 4 uur

 

Dag 7 en 8 - de grillige noordkust en de Etna

U wordt omringd door bijzonder natuurschoon. De bergen van de Monti Peloritani reiken hoger dan 1250 m en tijdens een wandeling of een uitstapje ziet u steeds weer de azuurblauwe zee of de flanken van de Etna opdoemen. U kunt ook een excursie maken naar de adembenemend mooie Eolische eilanden, met vulkanische rotsen en schitterende baaien. Vanaf Milazzo kunt u er met de boot naar toe of ga naar Capo di Milazzo, het meest noordelijke punt van dit smalle, rotsige schiereiland in het noorden. Besteed in elk geval een dag aan de Etna en sta vroeg op voor de beklimming van de vulkaan, juist in de ochtend is er nog geen bewolking en is het zicht helder. Het is letterlijk het hoogtepunt van deze rondreis, want met de kabelbaan en een 4WD kunt u helemaal naar de top! Combineer deze dag met een bezoek aan Taormina: het uitzicht op de Etna over de ruïnes van het Grieks-Romeinse theater is een van de meest gefotografeerde panorama’s ter wereld. U overnacht in Hotel Avalon Sikani.
 

Naar de top van de Etna
 

Dag 9 - op avontuur in het ongerepte westen

Vandaag vertrekt u naar Valderice in het nog onontdekte westen van Sicilië, vol met Arabische invloeden. Neem de oude kustroute en maak er een heerlijk lange dag van want het ene uitzicht is nog mooier dan het andere! Mis vooral niet het uitzicht op de Laguna di Oliveri bij de kaap van Tyndaris en bij Capo d'Orlando. Lunchen kunt u in Céfalù, een pittoresk vissersdorpje vol nauwe straatjes en beroemd om de middeleeuwse kathedraal die hoog boven de huizen uittorent. Net buiten het centrum liggen de mooiste zandstranden. Overnachting in Hotel Parco degli Aromi.
Rijafstand Gioiosa Marea - Valderice: ca. 265 km | ca. 3 uur

Céfalù

 

Dag 10 en 11 - het échte Sicilië

De kans is groot dat u tijd te kort komt om te genieten van al het moois dat deze streek te bieden heeft. Wie houdt van de natuur bezoekt het Riserva dello Zingaro, een walhalla voor vogelliefhebbers. Vanaf het schilderachtige vissersplaatsje Scopello is er een prachtige route naar Punta di Capreria. Het witte strand bij San Vito Lo Capo is geliefd bij de Sicilianen en heeft een hele gemoedelijke sfeer. In de ruige valleien in het binnenland vindt u dorpen hoog op de rotsen. Als u wandelt door de geplaveide straten van Erice lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. De kans is groot dat u een oud dametje in het zwart op een krukje voor het huis ziet haken of breien. Ook Trapani is een bezoek meer dan waard. Of wat te denken van Palermo? De hoofdstad van Sicilië kent veel Arabische invloeden met oude straatjes en markten maar ook prachtige kerken uit de barok. U overnacht in Hotel Parco degli Aromi.

Erice

 

Dag 12 - arrivederci Sicilia

Na het ontbijt heeft u nog alle tijd om van uw laatste dag op het eiland te genieten. Bezoek de tempel van Segesta of de oude Griekse haven van Segesta, Castellammare del Golfo met de schilderachtige wijk Castri di la Terra. Pas in de avond moet u weer in de haven van Palermo zijn, waar u aan boord gaat voor de terugreis naar Genua. Overnachting aan boord.

 
Het sfeervolle kustplaatsje Castellamare del Golfo

 

Dag 13 - nagenieten op zee

De hele dag bent u aan boord. Alle tijd om nog even extra bij te bruinen en alle indrukken van de afgelopen weken de revue te laten passeren. In de avond komt u aan in de havenstad Genua. Vanuit hier rijdt u naar uw  stop-over-hotel, net even ten zuiden van Milaan.
Rijafstand Genua - Binasco: ca. 130 km | ca. 1,5 uur

 

Dag 14 - terug naar huis

Een bijzondere ervaring rijker en vol met herinneringen aan het goede Siciliaanse leven rijdt u vanuit Noord-Italië weer terug naar huis.
Rijafstand Binasco - Utrecht: ca. 1000 km | ca. 10 uur
 

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze reizen zo goed mogelijk beleeft. Bekijk ons privacybeleid.