Wilt u persoonlijk advies?
Neem contact met ons op!

Home  > SiciliŽ > Rondreis Sicilia Tradizionale > Van dag tot dag 

Sicilia Tradizionale eigen auto

Van dag tot dag

Dag 1 - uw vakantie begint thuis al

U trekt de voordeur achter u dicht en de reis kan beginnen! Op uw gemak rijdt u naar Zwitserland. In de buurt van Basel overnacht u in een comfortabel hotel in de bergen, direct aan de route naar de Gotthard.
Rijafstand Utrecht - Egerkingen: ca. 750 km | ca. 7,5 uur

Uw stop-over-hotel in Zwitserland

 

Dag 2 - het vasteland verlaten

U heeft alle tijd om te genieten van het uitgebreide en op en top Zwitserse ontbijt, want u hoeft pas laat in de avond aan boord voor de overtocht naar Sicilië. U rijdt de Alpen door naar het noorden van Italië. In de havenstad Genua scheept u in voor een ontspannende passage over de Middellandse Zee. U betrekt uw hut en kunt het schip nog even verkennen en zien hoe het de haven uitvaart. Overnachting aan boord.
Rijafstand Egerkingen - Genua: ca. 440 km | ca. 5,5 uur

 

Dag 3 - benvenuti in Sicilia

U brengt een heerlijke dag op zee door. Aan boord zijn enkele bars, een restaurant en een winkeltje maar de mooiste tijd beleeft u aan dek. Terwijl u geniet van de zon en het uitzicht op zee, legt u ongemerkt meer dan 800 km over zee af. Het vasteland is al mijlenver uit uw gedachten als u in de avond in de haven van Palermo aankomt. U gaat van boord en rijdt naar Valderice, aan de westkust van het eiland. Overnachting in Hotel Tonnara di Bonagia.
Rijafstand Palermo - Valderice: ca. 95 km | ca. 1,5  uur

 

Dag 4 - het ongerepte westen

De kans is groot dat u tijd te kort komt om te genieten van al het moois dat deze streek te bieden heeft. Wie houdt van de natuur bezoekt het Riserva dello Zingaro, een walhalla voor vogelliefhebbers. Vanaf het schilderachtige vissersplaatsje Scopello is er een prachtige route naar Punta di Capreria. Het witte strand bij San Vito Lo Capo is geliefd bij de Sicilianen en heeft een hele gemoedelijke sfeer. In de ruige valleien in het binnenland vindt u middeleeuwse vestingsteden hoog op de rotsen. Het romantische Trapani kent witte vissershuizen, barokke paleizen en fraaie kerken. Aan de kust vindt u karakteristieke windmolens en zoutbergen met terracotta pannen. Hier wordt het delicate zeezout van Trapani gewonnen. U overnacht in Hotel Tonnara di Bonagia.

De zoutpannen bij Trapani

 

Dag 5 - de stad als kunstwerk

U vervolgt uw ontdekkingsreis naar het zuidwesten van Sicilië. Reist u via de indrukwekkende ruïnes van Mozia en Segesta, stopt u dan onderweg bij de ruïnes van de oude stad Gibellina. Het werd in 1968 totaal verwoest door een zware aardbeving.  De stad werd zo'n 20 km verderop opnieuw opgebouwd. De verwoeste stad is door de beeldhouwer Butti verwerkt tot een enorm landschapskunstwerk. U kunt ook via de kust rijden, via de barokstad Trapani en de zoutpannen bezoeken en dan verder via de wijnvelden van Marsala. Net buiten Sciacca, ligt het Hotel Villa Calandrino waar u een adellijk verblijf wacht. Niet ver van het hotel is het Castello Incantato, een romantische bergtuin met meer dan 3000 bustes. Overnachting in Hotel Villa Calandrino.
Rijafstand Valderice - Sciacca: ca. 120 km | ca. 1,5 uur


Kleurrijk Sciacca met zijn prachtige historische stadscentrum
 

Dag 6 - smeltkroes van culturen

U wordt omringd door prachtige natuur en bijzondere cultuurschatten. In het westen ligt het archeologische park van Selinunte, een oude Griekse stad van rond 630 v. Chr. Er zijn resten gevonden van vijf grote Dorische tempels en het park is zo groot dat u er een hele dag kunt doorbrengen. Een van de oudste dorpjes van Sicilië, Caltabellotta, ligt hoog bovenop de rotsen en via de stenen straatjes slingert u zich een weg omhoog naar de kathedraal en de overblijfselen van het kasteel. De grillige kust rond Sciacca is adembenemend en u vindt er kleine baaien met stille zandstranden. In de haven varen de vissersboten af en aan en de restaurants hier hebben elke dag verse vis op het menu. De straten met de witte huizen doen bijna Arabisch aan. Bovenop de berg Monte Cronio bevinden zich de Stufe di San Calogero, natuurlijke grotten waar de stoom uit de spleten en scheuren naar boven komt. In de prehistorie werd de therapeutische werking van de bronnen al gebruikt. U overnacht in Hotel Villa Calandrino.

 

Dag 7 - de eenvoud en pracht van Griekse tempels

U neemt afscheid van Villa Calandrino en rijdt langs de kust via Agrigento verder naar het oosten richting de prachtige stad Siracusa. Als u nog niet in de Tempelvallei van Agrigento bent geweest dan is dit uw kans! De tempels van Concordia, Hera en Zeus in de Valle dei Templi, werden al zo'n 400 jaar voor onze jaartelling gebouwd. Het is ongelooflijk hoe deze Griekse tempels de tand des tijds hebben doorstaan en de combinatie met het uitzicht over zee maakt deze plek onvergetelijk. In Carrozziere, vlakbij Siracusa, wordt u gastvrij ontvangen in de prachtige gerenoveerde 19e eeuwse boerenhoeve Il Podere. Binnen de stenen muren wacht u een comfortabele kamer met klassieke uitstraling. Overnachting in Hotel Il Podere.
Rijafstand Sciacca - Siracusa: ca. 270 km | ca. 3,5 uur

 

Dag 8 en 9 - baroksteden en natuurreservaten

Niet ver van uw elegante accommodatie ligt de, op de Unesco Wereldergoedlijst geplaatste stad Siracusa. Deze metropool kent een zeer rijke geschiedenis en tal van historische bezienswaardigheden, zoals het historische centrum Ortycga, de Dom en het Teatro Greco. Ook de nabij gelegen barokstad Noto hoort op de Unesco Werelderfgoedlijst en dat is niet voor niets: u waant zich bijna in een filmdecor tussen al die barokke kloosters, paleizen en kerken! Ook in de steden Ragusa en Modica vindt u mooie pleinen, oude gebouwen en sfeervolle straatjes. Tegen zonsondergang kun je in deze plaatsen heerlijk genieten op een terrasje of in een restaurant. Dankzij de zeewind is het er 's avonds vaak aangenaam koel. Maar er is ook veel natuurschoon. Ten eerste zijn er de mooie zandstranden in de omgeving maar op warme dagen kunt u ook een rivierduik nemen in de Cava Grande bij Cassibili. Op de rotsen laat u zich opdrogen in de zon. In het Riserva Naturale di Vendicari is een groot natuurreservaat met zoutwatermoerassen met flamingo's, zilverreigers en zeldzame planten. Dit is weer een heel andere kant van Sicilië! Overnachting in Hotel Il Podere.

Noto, UNESCO Werelderfgoed

 

Dag 10 - het échte Sicilië

Vandaag rijdt u verder in noordelijke richting naar Acireale even ten zuiden van de stad Catania. Te midden van citrusgaarden, met op de achtergrond de rokende vulkaan de Etna, ligt een eeuwenoud klooster dat nu dienst doet als hotel. Uw kamer bevindt zich in een van de kloostercellen en regelmatig klinkt er nog kloostergezang. Aan de drukke oostkust is Acireale een oase van rust. Aan het haventje van Acireale zit u tussen de locale bevolking vis te eten. In de smalle straten en pleinen in de binnenstad zijn terrasjes, ijswinkels, restaurants en café's. Overnachting in Hotel San Biagio.
Rijafstand Siracusa - Acireale: ca. 90 km | ca. 1 uur

 

Dag 11 - beklimming van de Etna

Een perfecte dag om te besteden aan de Etna, sta vroeg op voor de beklimming van de vulkaan, juist in de ochtend is er nog geen bewolking en is het zicht helder. Het is letterlijk het hoogtepunt van deze rondreis, want met de kabelbaan en een 4WD kunt u helemaal naar de top, op meer dan 3000 m hoogte! Een vreemde sensatie om vanaf deze koude en winderige  top uit te kijken op de subtropische kust en de azuurblauwe zee. U overnacht in Hotel San Biagio.

Excursie naar de top van de Etna

 

Dag 12 - arrivederci Sicilia

Na het ontbijt heeft u nog alle tijd om van uw laatste dag op het eiland te genieten. Bezoek de tempel van Segesta of de oude Griekse haven van Segesta, Castellammare del Golfo met de schilderachtige wijk Castri di la Terra. Pas in de avond moet u weer in de haven van Palermo zijn, waar u aan boord gaat voor de terugreis naar Genua. Overnachting aan boord.
​Rijafstand Acireale - Palermo: ca. 240 km | ca. 2,5 uur

 

Dag 13 - nagenieten op zee

De hele dag bent u aan boord. Alle tijd om nog even extra bij te bruinen en alle indrukken van de afgelopen weken de revue te laten passeren. In de avond komt u aan in de havenstad Genua. Vanuit hier rijdt u naar uw stop-over-hotel, net even ten zuiden van Milaan.
Rijafstand Genua - Binasco: ca. 130 km | ca. 1,5 uur

Nagenieten op de Middellandse Zee

 

Dag 14 - terug naar huis

Een bijzondere ervaring rijker en vol met herinneringen aan het goede Siciliaanse leven rijdt u vanuit Noord-Italië weer terug naar huis.
​Rijafstand Binasco - Utrecht: ca. 1000 km | ca. 10 uur

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze reizen zo goed mogelijk beleeft. Bekijk ons privacybeleid.