Wilt u persoonlijk advies?
Neem contact met ons op!

Home  > SiciliŽ > Sicilia Speciale > Van dag tot dag 

Sicilia Speciale eigen auto

Uw reis van dag tot dag

Dag 1 - uw vakantie begint thuis al

U trekt de voordeur achter u dicht en de reis kan beginnen! Op uw gemak rijdt u naar Zwitserland. In de buurt van Basel overnacht u in een comfortabel hotel in de bergen, direct aan de route naar de Gotthard.
Rijafstand Utrecht - Egerkingen: ca. 750 km | ca. 7,5 uur

 

Dag 2 - het vasteland verlaten

U heeft alle tijd om te genieten van het uitgebreide en op en top Zwitserse ontbijt, want u hoeft pas laat in de avond aan boord voor de overtocht naar Sicilië. U rijdt de Alpen door naar het noorden van Italië. In de havenstad Genua scheept u in voor een ontspannende passage over de Middellandse Zee. U betrekt uw hut en kunt het schip nog even verkennen en zien hoe het de haven uitvaart. Overnachting aan boord.
Rijafstand Egerkingen - Genua: ca. 440 km | ca. 5,5 uur

Genieten aan boord

 

Dag 3 - benvenuti in Sicilia

Een heerlijke dag op zee. Aan boord zijn enkele bars, een restaurant en een winkeltje maar de mooiste tijd beleeft u toch aan dek! Terwijl u geniet van de zon en het uitzicht op zee, legt u ongemerkt meer dan 800 km over zee af. Het vasteland is al mijlenver uit uw gedachten als u vroeg in de avond in de haven van Palermo aankomt. U gaat van boord en rijdt in zuidwestelijke richting naar Sicilia di Sambuca. U overnacht in het sfeervolle country-hotel Don Giovanni.
Rijafstand Palermo - Sambuca di Sicilia: ca. 90 km | ca. 2 uur

Het prachtige Hotel Don Giovanni

 

Dag 4, 5 en 6 - een verbazingwekkend rijk verleden   

U heeft alle tijd om het westen van het eiland te verkennen. Veelal nog onontdekt maar met een rijke variatie aan bezienswaardigheden! Mis in elk geval de prachtige barokstad Trapani niet en de zoutpannen aan de kust. Breng een bezoek aan het wijngebied van Marsala. Het is ook niet ver naar de prachtige tempel van Segesta, de eerste indrukwekkende kennismaking met de overblijfselen van de Klassieke Oudheid op Sicilië. Wat te denken van het prachtige middeleeuwse stadje Erice? Hooggelegen is dit een van de oudste steden op Sicilië. Het is alsof de tijd er is stil blijven staan als door de prachtig geplaveide steegjes wandelt. Als u wat verder het binnenland in gaat, kunt u een bezoek brengen aan de Valle dei Templi bij Agrigento, de meest indrukwekkende archeologische site van heel Italië met een verbluffende hoeveelheid Griekse tempels. De prachtige stad Agrigento verandert 's avonds in een kleurige plek waar alles draait om het zien en gezien te worden: overal flaneren groepjes mensen en worden praatjes gemaakt. Ook de heerlijke zandstranden nabij de Selunte Tempels aan de zuidkust zijn makkelijk te bereiken. U overnacht in Hotel Don Giovanni.

Dineren in de avondzon van het Ware Zuiden

 

Dag 7 - op naar het hart van het eiland

Vandaag rijdt u naar "il cuore", het hart van het eiland.U heeft de keuze uit tal van schitterende routes langs de ruige noordkust of de zuidkust. Gaat u via de noordkust, maak dan in elk geval een stop in het historische vissersplaatsje Cefalù en breng een bezoek aan de oeroude Normandische kathedraal. Ook de authentieke haven en de strandjes zijn prachtig om te zien! Via de zuidkust is een stop in Sciacca zeker de moeite waard. U overnacht in een mooi landelijk gelegen argiturismo in de omgeving van het bergstadje Piazza Amerina, gelegen in het hart van Sicilë.
Rijafstand Sambuca di Sicilia - Piazza Armerina: ca. 250 km | ca. 3 uur

Het historische Cefalù

 

Dag 8, 9, 10 en 11 - dit is het ware Sicilië

Het ware Sicilië vindt u in het centrale gedeelte van het eiland! Besteed in elk geval een volle dag aan de Etna en sta vroeg op voor de beklimming van de vulkaan, juist in de ochtend is er nog geen bewolking en is het zicht helder. Het is letterlijk het hoogtepunt van deze rondreis, want met de kabelbaan en een 4WD kunt u helemaal naar de top! En.... inbegrepen bij deze speciale autoreis! In Lentini vindt u het Archeologisch Museum dat behoort tot de beste van deze streek. Ook een dagtrip naar Siracusa is een aanrader: nergens vindt u zoveel kunst- en cultuurschatten uit de meest uiteenlopende tijdperken als hier. In het Griekse Theater worden 's zomers nog altijd klassieke stukken opgevoerd. Laat u zich bij Trattoria La Foglia verwennen met de lekkerste Mediterrane hapjes.

Een indrukwekkende excursie naar de top van de Etna

 

De Villa del Casale in Piazza Armerina is een Romeinse villa die pas in 1929 werd opgegraven. Ze is vooral bekend vanwege de vele zeer goed bewaard gebleven vloermozaïeken met onder andere jachttaferelen, goden- en heldensagen en de zogenaamde bikinimeisjes. In totaal bedekken de mozaïeken, die voornamelijk gemaakt zijn door Noord-Afrikanen, 3.500 m2!

De stad Catania bruist van het leven en na een aantal dagen op Sicilië hoort u er ook een beetje bij! Dus doe net als de Siciliaan en eet verse vis in Trattoria La Paglia aan de vismarkt en proef van traditionele gerechten in een van de vele restaurants. Slenter over de piazza's en maak een wandeling over de barokke boulevard. U overnacht in één van de speciaal  geselecteerde agriturismo's nabij Piazza Armerina.

De markt van Catania

 

Dag 12 - arrivederci Sicilia

Na het ontbijt heeft u nog alle tijd om van uw laatste dag op het eiland te genieten. Het is niet zo ver naar Palermo, dus breng zeker nog even een bezoek aan deze bruisende hoofdstad. De Monreale Kathedraal, gelegen buiten het centrum mag u eigenlijk niet overslaan.  In de avond moet u weer in de haven zijn, waar u aan boord gaat voor de terugreis naar Genua. Overnachting aan boord.
Rijafstand Piazza Amerina - Palermo: ca. 200 km | ca. 3 uur

De kathedraal van Palermo

 

Dag 13 - nagenieten op zee

De hele dag bent u aan boord. Alle tijd om nog even extra bij te bruinen en alle indrukken van de afgelopen weken de revue te laten passeren tijdens de passage over de Middellandse Zee.. In de avond komt u aan in de havenstad Genua. Na ontscheping  rijdt u snel naar  uw  stop-over-hotel net even ten zuiden van Milaan.
Rijafstand Genua - Binasco: ca. 130 km | ca. 1,5 uur

Tot ziens Sicilië!

 

Dag 14 - terug naar huis

Een bijzondere ervaring rijker en vol met herinneringen aan het goede Siciliaanse leven rijdt u vanuit Noord-Italië weer terug naar huis.
Rijafstand Binasco - Utrecht: ca. 1.000 km | ca. 11 uur

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze reizen zo goed mogelijk beleeft. Bekijk ons privacybeleid.