Wilt u persoonlijk advies?
Neem contact met ons op!

Home  > SiciliŽ > Sicilia Vulcano > Van dag tot dag 

Sicilia Vulcano fly & drive

Uw reis van dag tot dag

Dag 1 - benvenuti in Sicilia

U vliegt vanaf Amsterdam naar Catania waar u na aankomst meteen uw huurauto kunt ophalen. Vanaf de luchthaven vertrekt u in noordelijke richting naar Gioiosa Marea, een kleine badplaats aan de Tyrreense kust, omringd door fruit- en citrusgaarden. Uw hotel kijkt uit over zee met in de verte de Eolische eilanden. Overnachting in Hotel Avalon Sikani.
Rijafstand luchthaven Catania - Gioiosa Marea: ca 165 km | ca. 2 uur

Prachtig uitzicht over zee

 

Dag 2 - uitzicht op de rokende kraters van de Etna

U wordt omringd door bijzonder natuurschoon. De bergen van de Monti Peloritani reiken hoger dan 1250 m en tijdens een wandeling of een uitstapje ziet u steeds weer de azuurblauwe zee of de flanken van de Etna opdoemen. Sta vroeg op voor de beklimming van de vulkaan: juist in de ochtend is er nog geen bewolking en heeft u helder uitzicht. Het is letterlijk het hoogtepunt op  deze rondreis, want met de kabelbaan en een 4WD kunt u helemaal naar de top! U overnacht weer in Hotel Avalon Sikani.

De Etna

 

Dag 3 - strand en cultuur

Vandaag rijdt u over de noordelijke kustweg naar het plaatsje Milazzo. Hier laat u de huurauto achter op een parkeerplaats en wordt u met een bagagebus naar de haven gebracht. Een snelle draagvleugelboot brengt u in ca. 45 minuten over de schitterende Tyrrheense Zee naar het eiland Vulcano. Ook daar wordt u opgewacht met een transferbusje en naar uw hotel gebracht. Overnachting in Hotel Garden.
Rijafstand Gioiosa Marea - Milazzo: ca. 50 km | ca. 1 uur

Het haventje van Vulcano

 

Dag 4 - Lipari ontdekken

Na het ontbijt loopt u op uw gemak naar de pier. U gaat opnieuw de kristalheldere Tyrreense Zee op, voor een tocht van ca. 20 minuten naar het grootste eiland van deze archipel: Lipari. Dit eiland was al in de steentijd bewoond en telt maar liefst 12 vulkaantoppen! Dit mooie en ruige eiland kunt u te voet maar ook per quad verkennen, een spannende en tegelijkertijd ook praktische manier om op verkenning uit te gaan. Aan het einde van de middag gaat u weer terug naar Vulcano voor uw overnachting in Hotel Garden.

De karakteristieke smalle straatjes op Lipari

 

Dag 5 - nog meer rokende kraters en vulkanen

Het bekendste eiland van deze archipel is het vulkaaneiland Stromboli en dit eiland ziet er precies uit zoals u een vulkaan zou tekenen. De Stromboli is continu actief en het is een aanrader om hier een excursie naar toe te maken. Op het eiland wonen slechts een paar honderd mensen. Ook op het eiland Vulcano is heel veel te ontdekken. U kunt bijvoorbeeld de drie oude katers opzoeken. De eerste is gelegen tussen Monte Aria en Monte Saraceno en al eeuwen geleden gedoofd. De andere twee kraters, Gran Cratere en Vulcanello zijn nog actief. U bereikt de top van de Gran Cratere te voet binnen een uur. Als u daar eenmaal bent, loont het de moeite om af te dalen naar Piano delle Fumarole: u kunt daar namelijk het hele jaar door modderbaden nemen in de kuurorden bij Porto Levante. U overnacht weer in Hotel Garden.

Modderbaden in Piano delle Fumarole

 

Dag 6 - de noordelijke kustweg

Na het ontbijt wordt u weer terug gebracht naar de haven voor de terugreis per draagvleugelboot naar het vasteland van Sicilië. Met de auto gaat het dan verder naar Palermo. Via de noordelijke kustweg komt u ook langs Cefalù en deze visserplaats heeft als decor gediend voor heel veel films: een ideale plek om even lekker te lunchen alvorens u verder rijdt naar de Siciliaanse hoofdstad. Overnachting in Hotel NH Palermo.
Rijafstand Milazzo - Palermo: ca. 200 km | ca. 2 uur

Het kustplaatsje Cefalù

 

Dag 7 - de metropool Palermo

U komt ogen en oren te kort voor alles wat de hoofdstad Palermo te bieden heeft. De prachtige paleizen en kerken zijn een lust voor het oog en gaan hand in hand met vervallen panden en druk verkeer. Wie Palermo bezoekt, wordt overweldigd door het echte Italiaanse leven. Bezoek in elk geval de Porta Nuova, Palazzo dei Normanni en de Cattedrale. Even genieten van wat rust in deze drukke metropool kan in stadspark Villa Giulia. Heeft u trek gekregen op de markt van La Vucciria? Dan kunt u van heerlijke Siciliaanse lekkernijen genieten bij trattoria Dal Maestro del Brodo. U overnacht in Hotel NH Palermo.

De kathedraal van Palermo

 

Dag 8 en 9 - het klassieke Sicilië!

Vandaag rijdt u weer naar de oostkant van het eiland. Een goed idee om nu dwars door het bergachtige binnenland te rijden en een stop te maken in Enna, nog zo'n parel op dit vulkaaneiland. Al van verre ziet u de stad liggen, als een arendsnest genesteld bovenop de heuvel. Vanaf het Castello heeft u een prachtig uitzicht over de stad en over het dal. U wordt hartelijk verwelkomd in Country Hotel Il Borgo, te midden van meer dan honderd hectare olijfbomen, wijnstokken en citrusbomen, die zich uitstrekken tot aan de zee. U zult zich bevoorrecht voelen! Overnachting in Country Hotel Il Borgo.
Rijafstand Palermo - Castiglione di Sicilia: ca. 255 km | ca. 3 uur

Het kasteel van Enna

 

Dag 10 - rotskloven, vulkaankraters en de oudste badplaats van Sicilië

In de omgeving van Il Borgo is heel veel te ontdekken! De stad Taormina aan de oostkust dankt haar beroemde Teatro Greco-Romano aan de Grieken maar andere veroveraars hebben er ook heel veel moois achtergelaten. Het uitzicht op de Etna over de ruïnes van het Grieks-Romeinse theater is een van de meest gefotografeerde panorama’s ter wereld. Geniet van de gezellige drukte op de pleinen en in de straten. Inbegrepen bij deze accommodatie is de toegang tot het Parco dell'Alcantara. Hier heeft de rivier de Alcantara een diepe kloof van wel 20 meter in het basalt geslepen. Geniet van dit avontuur en het magnifieke natuurspektakel als u afdaalt in deze kloof. U overnacht in Country Hotel Il Borgo.

De Alcantara kloof

 

Dag 11 - arrivederci Sicilia

Vandaag vliegt u weer terug naar Amsterdam. U laat uw huurauto achter op de luchthaven van Catania en met een koffer vol lekkernijen, belevenissen en mooie herinneringen keert u huiswaarts.
Rijafstand Castiglione di Sicilia - Catania: ca. 60 km | ca. 1 uur

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze reizen zo goed mogelijk beleeft. Bekijk ons privacybeleid.