Wilt u persoonlijk advies?
Neem contact met ons op!

Vakanties en rondreizen SardiniŽ

Verborgen schoonheden op Sardinië

Sardinië is bijna even groot als Nederland en na Sicilië het grootste eiland van de Middellandse Zee. Het beschikt over tal van verborgen schoonheden die de moeite waard zijn om te ontdekken tijdens een rondreis of autovakantie. Het eiland heeft een kustlijn van maar liefst tweeduizend kilometer, vol met steile kliffen, verlaten baaien, geheimzinnige grotten en lege, witte zandstranden. Liefhebbers van zee, strand en natuur, maar ook duikers en watersportliefhebbers, kunnen op Sardinië hun hart ophalen.

Cultuur op Sardinië

Sardinië is echter ook een prima vakantiebestemming voor iedereen die van cultuur houdt. Bewonder de Nuraghe, de verdedigingsbouwwerken uit het Bronzen Tijdperk, breng een bezoek aan de druipsteengrotten van Neptunus of spreid je handdoek uit op één van de vele uitgestrekte stranden. Het binnenland van het eiland is het tegenovergestelde van de kust: ruw en bergachtig, maar uitermate geschikt om heerlijke wandelingen te maken. Steile rotspieken worden er afgewisseld door diepe kloven en grotten. Slenter gedurende een Sardinië vakantie door de smalle straatjes in steden als Oristano en Alghero, en stap naar binnen bij allerlei winkeltjes met typisch Sardijnse producten en souvenirs. De statige en elegante steden worden gekenmerkt door Spaanse architectuur en tellen tal van kerken en prachtige bouwwerken die schitterend zijn om te fotograferen.

 

De hoofdstad is Cagliari, dat zeker een bezoek waard is. De middeleeuwse kern bevindt zich op een heuveltop in het centrum, alwaar je vele musea en prachtige torens kunt bewonderen. Wie tot slot op zoek is naar een bestemming waar hij zich kan ondompelen in luxe, is bij Sardinië ook aan het goede adres. Aan de Costa Smeralda strijkt menig beroemdheid neer in een luxe villa of in één van de vele grote jachten die in de haven dobberen. Een lust voor het oog!

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze reizen zo goed mogelijk beleeft. Bekijk ons privacybeleid.