Wilt u persoonlijk advies?
Neem contact met ons op!

Tips voor Sardinie

Het eiland Sardinië heeft vele schatten die het waard zijn om ontdekt te worden.

Watersporten

Een aantal tips op een rijtje: om te beginnen heeft het eiland kilometers lange stranden en prachtige baaien, die vaak zo verlaten zijn dat je er in alle rust kunt ontspannen. Liefhebbers van watersport en duiken kunnen op Sardinië hun hart ophalen, want de onderwaterwereld is er schitterend.

Het binnenland van Sardinie

Maar ook als je op zoek bent naar de ruige natuur, heeft Voigt Travel een aantal goede tips. Wat dacht je van het bergachtige binnenland, met steile rotsen en diepe kloven? Breng een bezoek aan één van de grotten en spelonken en maak schitterende wandelingen in het Supramonte gebergte. Wie weet komt u herders tegen die met hun kudde schapen over de kronkelige paden trekken! Het binnenland van het eiland ademt nog een echte authentieke, Sardijnse sfeer. Op verschillende plekken vind je prehistorische bouwwerken die stammen uit het Bronzen Tijdperk, genaamd ‘nuraghe’. Deze torens van losgestapelde stenen zijn onderling met muren verbonden en stammen uit 1300 v. C. Tip: breng ook een bezoek aan het hooggeleden stadje Aritzo, vanwaar je een fantastisch panoramisch uitzicht hebt op het binnenland.

Costa Smeralda

Geheel in contrast met het ongerepte hart van Sardinië, vind je aan de noordkust het plaatstje Costa Smeralda. Een kleurrijk schouwspel van luxe villa’s, prachtige jachten en vele dure bars en restaurants voert hier de boventoon. Eén van onze tips is om rond te struinen langs de weelderige etalages, die vol staan met luxe producten van Versace en Armani. Ook al blijft je portemonnee dicht, het is een prima tijdverdrijf.

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze reizen zo goed mogelijk beleeft. Bekijk ons privacybeleid.